به گزارش خبرنگار ایرنا، «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت بدون اشاره به دلایل و ریشه های اقدامات ارتش یمن گفت: حملات اخیر به نفتکش ها، به طور قابل توجهی خطر یک فاجعه زیست محیطی را افزایش داده است، فاجعه ای که پس از حمله به کشتی ام وی سونیون به سختی از آن جلوگیری شد.
گروندبرگ با بیان اینکه دریای سرخ یک آبراه جهانی است و باید گذرگاهی امن به نفع همه باشد، گفت: حملات هوایی به رهبری آمریکا به چهار استان یمن صورت گرفته و همچنین حملات هوایی اسرائیل به حدیده انجام شده است. گزارش ها از تلفات در حدیده و خسارت به زیرساخت های حیاتی این شهر نگران کننده است.
او تصریح کرد: این چرخه اقدامات تلافی جویانه، یمن را عمیقتر به درگیریهای منطقهای میکشاند و امید آن به صلح و ثبات را به خطر میاندازد. علاوه بر این، این درگیری ها توجه ها را از نیاز فوری به رسیدگی به بحران داخلی یمن منحرف می کند.
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن گفت: یمنیها پس از بیش از ۹ سال درگیری که کشور را ویران، میلیونها نفر را آواره ، خانوادهها را از هم جدا و اقتصاد را متلاشی کرده است، به آرزو و تلاش برای دستیابی به صلح ادامه میدهند.
گروندبرگ خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی افرادی که بازداشت شده اند از جمله کارمندان سازمان ملل شد و افزود: طرفین باید تعهد خود را به صلح از طریق اقدامات معنادار از جمله آزادی فوری همه بازداشت شدگان نشان دهند.
او تاکید کرد: نیاز به وحدت، هدف در مورد یمن هرگز ضروری تر از امروز نبوده است. می خواهم بار دیگر تاکید کنم که به رغم درگیری های منطقه ای گسترده تر، صلح در یمن هنوز قابل دستیابی است و ما باید بر آن متمرکز بمانیم.
به گزارش ایرنا، پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ و تنگه بابالمندب هدف قرار داده است و می گوید نیروهای ارتش این کشور متعهد شدهاند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتیهای این رژیم یا کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.
نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کردهاند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.
آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.
شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایتهای واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریمهایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.
دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.