به گزارش ایرنا، امروزه بسیاری از کشورها، ابعاد گسترده صنعت گردشگری را از نظر تولید، اشتغال و ایجاد درآمد درک کرده اند و از چند دهه پیش بشدت به توسعه این صنعت پرداخته اند؛مازندران ازجمله کشورهایی است که به علت داشتن ظرفیت های طبیعی، تاریخی و فرهنگی ، همواره مورد توجه گردشگران نقاط مختلف مردم قرار داشته است که این عامل شرایط مساعدی را برای بهره برداری و توسعه زیرساخت های گردشگری فراهم می سازد.
با توجه به اهداف و سیاست های دولت در سند چشم انداز کشور که در آن رونق گردشگری مورد تاکید قرار گرفته است ، ایجاد زیر ساخت های گردشگری برای دستیابی به این مهم از واقعیت های اجتناب ناپذیر است.
بر اساس ماده هشت قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری برای جلب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و ایجاد تاسیسات زیربنایی و ایرانگردی و جهانگردی و ارایه خدمات مناسب به جهانگردان، دولت می تواند در مناطق مستعد کشور و قطب های گردشگری با تاکید بر مناطق کمتر توسعه یافته به متقاضی بخش غیردولتی اجازه تاسیس مناطق نمونه گردشگری بدهد.
منطقه نمونه گردشگری، مناطقی را در بر می گیرد که در جوار جاذبه های تاریخی، فرهنگی، مذهبی، طبیعی و گردشگری کشور به منظور ارایه خدمات به گردشگران توسط بخش غیر دولتی براساس ماده هشت و آیین نامه مناطق نمونه گردشگری، تاسیس و اداره می شوند.
با توجه به نقش و اهمیت مناطق نمونه گردشگری در رونق گردشگری کشور و بویژه جذب مشارکت های خصوصی و غیر دولتی در این فرایند، حرکت گسترده ای توسط دولت نهم برای مصوب نمودن مناطق دارای قابلیت به عمل آمد و تا کنون بیشتر از هزار و ۲۰۰ منطقه نمونه در استانهای کشور به تصویب رسید.
منطقه نمونه گردشگری محدوده ای است که به دلیل وجود جاذبه های مهم گردشگری و ظرفیت های توسعه، قابلیت احداث مجموعه ای از تاسیسات گردشگری به منظور ارائه همه خدمات وکالاهای مورد نیاز گردشگران در یک مکان را دارد ،محل ایجاد منطقه نمونه گردشگری می تواند در همسایگی جاذبه ها و یا درتعامل متناسب با آن باشد.
ویژگیهای مناطق نمونه گردشگری شامل داشتن زمینه و پسکرانه های یک یا ترکیبی از گونه های گردشگری باشد، از زیر ساخت های مناسب خدمات رسانی، ارتباطی وگردشگری برخوردار باشد و نظام مدیریت جامع گردشگری در منطقه به مرحله اجرا در آمده باشد.
از مجموع مناطق گردشگری مصوب ۱۲۲ منطقه در مازندران قرار دارد که برنامه ریزی برای توسعه و رونق بخشیدن این بخش از گردشگری استان در محدوده برنامه ریزی مسوولان امر قرار دارد که از آن جمله منطقه نمونه گردشگری شورمست واقع در سوادکوه است .
در این پیوند معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی مازندران از تزریق اعتبار ۳۲ میلیارد ریالی برای اجرای طرح های زیرساختی در منطقه نمونه گردشگری شورمست سوادکوه خبرداد .
احسان محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این میزان اعتبار صرف اجرای طرح هایی نظیر زیرسازی و آسفالت راه دسترسی به طول ۸۵۰ متر، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، خطکشی مسیر و ایمنی راه شده است.
وی از تصویب ۱۲۲ منطقه نمونه گردشگری در گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: مناطق نمونه گردشگری یکی از ارکان توسعه گردشگری در کشور است که میتواند زمینه ساز رونق اقتصاد گردشگری در منطقه شوند. با معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی مازندران ادامه داد: تلاش ما این است با افزایش توان گردشگری و نزدیک کردن مناطق نمونه گردشگری به وضعیت ایده آل سرمایه گذاری در این مناطق را برای متقاضیان فراهم کنیم .
وی توضیح داد: منطقه نمونه شورمست یکی از زیباترین و چشمنوازترین جاذبههای طبیعی استان را دارد وجود جنگل و چشمه و مناظر بکر و همچنین نزدیکی به تهران جاذب گردشگران زیادی است.
محمدی افزود: تدوین الگوهای برنامه ریزی جامع در گردشگری و اختصاص بودجه کافی به این مناطق زمینه رشد و توسعه علمی و هدفمند گردشگری منطقهای را فرهم میکند.