یادگار احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهرهبرداران معادن اگر نسبت به رفع نقص موضوع اخطار بیتوجهی کنند، در مرحله بعد مطابق قانون با روشهای مختلف مجازات تا صلب صلاحیت بهرهبرداری از معدن مواجه میشود.
وی ادامه داد: ادارهکل صنعت، معدن و تجارت سمنان طبق قانون موظف به بررسی و نظارت بر رعایت اصول فنی و برداشت طبق مجوز پروانه است و بررسی توجه به تعهدات زیستمحیطی و احیای منابع طبیعی با ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری است.
وی با اشاره اینکه بهرهبرداری از معادن با کمترین آسیب و تخریب به منابع طبیعی رویکرد مهم و در اولویت است، اضافه کرد: طبق قانون بهرهبرداران معادن در مقابل تخریب منابعطبیعی به دلیل برداشت مکلف به احیا و بازسازی آن هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان گفت: طبق گزارشها بهرهبرداران معادن این استان در تعامل خوبی با ادارهکل منابعطبیعی و آبخزداری سمنان هستند و مشکل خاصی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.
استان سمنان بیش از ۶۷۰ معدن دارد که ۶ هزار اشتغال را ایجاد کرده اند.
ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر است.
استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است و تقویت زیرساختها کمککننده در تحقق رشد اقتصادی است.