به گزارش خبرنگار ایرنا، «حجتالاسلام سعید جزایی» روز پنجشنبه در آیین افتتاح مجتمع دادگاههای صلح شهرستان اراک، افزود: فقط در زالیان استان مرکزی هنوز دادگاه صلح تشکیل نشده که در انتظار ابلاغ برای تاسیس آن هستیم.
وی با بیان اینکه استان مرکزی در راهاندازی دادگاههای صلح در کشور پیشرو است، ادامه داد: اولین شعبه دادگاه صلح کشور در شهرستان زرندیه راهاندازی شد و سپس در مدت زمانی کوتاه در تمام نقاط استان بسط داده شد.
رییس کل دادگستری استان مرکزی گفت: در مجموع ۱۱ شعبه صلح و هشت شعبه حل اختلاف در مجتمع دادگاههای شهرستان اراک دارد فعال است.
حجتالاسلام جزایی بیان کرد: اجرای صحیح قانون دادگاههای صلح سرنوشت شمار قابل توجهی از پروندههای دادگستری را تعیین خواهد کرد.
وی ادامه داد: دادگاههای صلح در کنار رسیدگی قضایی به سمت آشتی دادن مردم و صلح و سازش حرکت میکنند که این مهم نقش موثری در گسترش فرهنگ گذشت و در نتیجه کاهش ورودی پروندههای قضای دارد.
رییس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: قضات دادگاههای صلح باید در اقناع مراجعان و سوق دادن طرفین پرونده به سمت شوراهای حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش راغب و توانمند باشند.
حجتالاسلام جزایی بیان کرد: دستگاه قضایی استان مرکزی با کمبود قاضی مواجه است اما با این وجود همدلی و همراهی قابل توجهی در شورای قضایی استان حاکم است که سختی کار را برای قضات قابل تحمل میکند.
استاندار مرکزی هم گفت: این استان همواره در سطح ملی، جزو اولینها بوده و اولین دادگاه صلح کشور نیز در زرندیه راهاندازی شده است.
«فرزاد مخلصالائمه» افزود: شکلگیری دادگاه صلح از سند تحول قوه قضایی بوده است که محقق شده است.
وی بیان کرد: لازم است نظام داوری برای قراردادهای تجاری در واحدهای صنعتی و بزرگ تأسیس شود.
استاندار مرکزی گفت: این مهم در سند تحول قضایی مورد توجه است و ضرورت دارد نظام جامع داوری تاسیس شود.
۲۱۲شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاه های عمومی، ۱۳۷ شعبه حل اختلاف و ۱۷۰ موسسه داوری به جمعیت یک میلیون ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی خدمات قضایی ارایه میکنند.