به گزارش خبرنگار ایرنا شهریار شهرکی شامگاه پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سیامین آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت اظهار کرد: در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان زیر پوشش بیمه سلامت هستند که از این آمار ۲ میلیون و ۲۴۸ هزار نفر آنها بیمه رایگان شدهاند.
وی افزود: اداره کل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رتبه نخست را در بیمه سلامت رایگان کشور به خود اختصاص داده است.
مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد از جمعیت استان زیر پوشش بیمه سلامت هستند خاطرنشان کرد: از مجموع بیمه شدگان بیمه سلامت ۴۳۸ هزار نفر دارای بیمه سلامت همگانی، ۸۶ هزار نفر نظام ارجاع و یک میلیون و ۷۲۳ هزار نفر بیمه روستاییان هستند.
وی تصریح کرد: تمام ایرانیان که فاقد بیمه پایه باشند بیمهشده سازمان بیمه سلامت ایران محسوب میشوند در واقع بیمه سلامت همگانی تقریباً تمام مزایایی که در صندوق کارکنان دولت مشمول بیمهشدگان میشود را شامل میشوند.
شهرکی ادامه داد: در حوزه مراکز درمانی ۹۰ درصد هزینهها در بخش بستری و ۷۰ درصد از هزینهها در بخش سرپایی و همچنین در بخش خصوصی هم ۷۰ درصد از سهم سازمان پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: در سیستان و بلوچستان امکان دسترسی به تمام مراکز که حدود یک هزار و ۱۱۳ مرکز هستند وجود دارد و خدمات در قالب سطح یک و ۲ در شبکه سلامت روستایی و عشایری، مشمولان صندوق بیمه سلامت، مددجویان بهزیستی، طلاب و خانوادههای معظم شهدا که حدود پنج هزار نفر هستند و همچنین صندوق کارکنان دولت هم بهصورت ارجاع و هم مراجعه مستقیم ارائه خدمت میکنند.
در حال حاضر ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان زیر پوشش بیمه سلامت هستند که از این آمار ۲ میلیون و ۲۴۸ هزار نفر آنها بیمه رایگان شدهاندمدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان از طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک، تشکیل صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج، پوشش هزینههای درمان ناباروری، پرداخت بهموقع مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد، پوشش بیمهای خدمات توانبخشی، پوشش بیمهای محلات کمبرخوردار، اجرای طرح دارویار و افزایش پوشش تعهدات بیمهای اقلام دارویی، اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، استقرار پنل عقد و تمدید قرداد الکترونیکی با مراکز درمانی، پوشش هزینههای درمان و توانبخشی افراد دارای اوتیسم، افزایش تعهدات داروها در صندوق بیماران خاص، صعبالعلاج و نادر، انعقاد قرداد با مراکز درمان ترک اعتیاد، تداوم پوشش بیمه اتباع خارجی، پوشش بیمه بستری و سرپایی افراد مجهولالهویه، اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری در حوزه بیمه سلامت از جمله طرح های بیمه سلامت در سالهای اخیر نام بود.
وی گفت: ۱۰۷ بیماری بهعنوان بیماری صعبالعلاج تلقی میشود که این بیماران در قالب بسته زیر پوشش بیمه سلامت هستند که سال گذشته ۸۸ میلیارد ریال هزینه درمان بیماران صعبالعلاج شده و در سالجاری نیز تاکنون حدود ۲۸ میلیارد ریال در این زمینه پرداخت شده است.
شهرکی اظهار کرد: حدود ۵۸ خدمت ستارهدار و درمان اعتیاد هم بر عهده بیمه سلامت است و همچنین در بخش سرپایی درمان اعتیاد هزینهها را بیمه سلامت پرداخت میکند.
وی از شهروندان خواست از طریق سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس csp.ihio.gov.ir و همچنین با شمارهگیری #۱۶۶۶* از طریق تلفن همراه خود نسبت به استعلام بیمهای اقدام کنند.