سعید اخلاقی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا پیش بینی کرد این درآمدها تا پایان امسال به بیش از ۴۸۰ میلیارد ریال برسد.
وی گفت: تاخیر زمانی در پرداخت معوقات سال ۱۴۰۱ و سالهای ماقبل در برخی معادن به استثنای ۱۶ معدنی که به دلیل وجود معارضان محلی و دلایل خارج از اختیارات ما، فعالیت نداشتند بروز رسانی شده است و پس از درنظر گرفتن بخشودگی و کسر بدهی معوق این معادن در شورای معادن استان مابقی معوقات وصول و به خزانه دولت واریز خواهد شد.
وی تصریح کرد: در راستای احیای معادن غیرفعال نیز تا پایان سال جاری سه معدن باید از حالت غیر فعال خارج و دوباره راه اندازی شوند؛ این اداره کل با کمک سایر دستگاههای مرتبط، تصمیمات شورای معادن و شورای حفظ حقوق بیت المال استان طی ۶ ماه گذشته توانست مقدمات اجرایی راه اندازی ۲ معدن را در شهرستانهای تالش و رودبار فراهم کند.
اخلاقی، نوع فرآورده های معدنی که از این معادن استخراج میشوند را سنگ لاشه و سنگ آهک اعلام کرد و افزود: با راهاندازی این معادن زمینه اشتغال مستقیم ۲۵ نفر در شهرستانهای مذکور فراهم میشود که در گردش اقتصاد منطقه تاثیر گذار است.
وی گفت: این سازمان در همکاری با سازمانهای توسعهای مانند ایمیدرو و سازمان زمین شناسی کشور طی سالهای گذشته پهنه های اکتشافی در اختیار این سازمانها قرار داده و طبق قانون برنامه هفتم توسعه که به تازگی به دستگاهها، نهادها و ارگانها ابلاغ شده است این پهنههای اکتشافی باید به محدودههای امید بخش از نظر اکتشاف مواد معدنی و سپس به پروانه اکتشاف تبدیل شوند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اضافه کرد: نخست باید اکتشاف مقدماتی سازمانها به پروانه های اکتشاف و در مراحل بعد به بخش خصوصی برای اکتشاف تفصیلی واگذار و به پروانه بهره برداری معدنی تبدیل شود.
وی تصریح کرد: تا پایان امسال حداقل چهار یا پنج پروانه اکتشافی باید از دل پهنه های مذکور که عرصه های وسیعی را در مناطق جنوبی و غربی استان(به دلیل پوشش گیاهی محدودیت بیشتری در منطقه غرب وجود دارد) شامل میشود صادر و از طریق مزایده به بخش خصوصی برای بهره برداری واگذار شود.