به گزارش ایرنا، شهادت پرافتخار مجاهد نستوه و مبارز خستگی ناپذیر «یحیی ابراهیم حسن سنوار» رئیس سرافراز دفتر جنبش مقاومت اسلامی «حماس» موجی از ان اندوه و تاسف را در بین مردم استان مازندران برانگیخت.
مردم مازندران با تمجید از شخصیت والا و رشادتهای این مرد بزرگ در مبارزه خستگی ناپذیر با رژیم غاصب اسراییل، بر ادامه راه وی تاکید کردند.
«یحیی السنوار» ملقب به ابو ابراهیم که بود؟
یحیی السنوار یک فرمانده نظامی فلسطینی بود که از آغاز به کار جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در غزه، به گردانهای شهید عزالدین قسام، بازوی نظامی حماس پیوست و یکی از رهبران آن محسوب میشد. السنوار به دلیل نقشی که در عملیات کماندویی داشت، یکی از تحت تعقیبترین افراد در لیست ترور رژیم صهیونیستی محسوب میشد.
تولد و اصالت
یحیی ابراهیم حسن السنوار ملقب به ابو ابراهیم در ۱۶ سپتامبر ۱۹۷۵ در اردوگاه آوارگان در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه به دنیا آمد. خانواده وی پس از مهاجرت از شهر اصلی خود «مجدل عسقلان» در سال ۱۹۴۸ به خان یونس پناه بردند.
تحصیلات
او تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس وابسته به سازمان امدادرسانی به پناهجویان فلسطینی (اونروا) گذراند. یحیی در سنین پایین تحت تأثیر برادر بزرگترش محمد از رهبران برجسته حماس و رئیس دفتر سیاسی آن در غزه قرار گرفت. وی یکی از پیشگامان مساجد و از اولین کسانی بود که در زمان تأسیس جنبش حماس در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۷ به صفوف آن پیوست.
وظایف و مسئولیتها
وی از ابتدای فعالیتهای مبارزاتی اش، شخصیت برجسته خود را نشان داد و یکی از فعالان حماس در مقاومت در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی در جریان انتفاضه بزرگ ۱۹۸۷-۱۹۹۳ بود.
یحیی السنوار در پستهای سازمانی قرار گرفت و از اولین کسانی بود که به بازوی نظامی حماس، «گردانهای عزالدین قسام» پیوست و در سال ۲۰۰۵ سمت فرماندهی «تیپ خان یونس» را بر عهده گرفت.
وی یکی از اعضای برجسته «ستاد» گردانهای القسام شد و به فرمانده کل آن، «محمد الضیف»، و معاونش، «مروان عیسی»، بسیار نزدیک است و از برجستهترین اعضای لیست ترور رژیم اشغالگر قدس محسوب میشد.
تجارب نظامی
یحیی السنوار زندگی غیرمعمولی و محرمانهای داشت، به طوری که اکثر ساکنان نوار غزه وی را از نزدیک ندیده و نمیشناختند. السنوار برای مصون ماندن از ترورهای کور رژیم صهیونیستی به صورت مخفیانه زندگی میکرد و طی دو دهه گذشته از ۶ ترور نافرجام، جان سالم به در برد. پس از آخرین حضور علنی در یک فیلم ضبط شده در سال ۲۰۰۵، یحیی السنوار مجدداً ناپدید شد تا اینکه در برنامه «ما خفی اعظم» که شامگاه جمعه ۲۷ می ۲۰۲۲ از شبکه الجزیره پخش شد، ظاهر شد.
صهیونیستها یحیی السنوار را مغز متفکر بسیاری از عملیاتهای کماندویی، به ویژه عملیات موسوم به «بمب تونلی» که سایتهای نظامی رژیم صهیونیستی را در مدت ۵ سال هدف قرار داد، میدانستند.
نام یحیی السنوار در عملیات «توهم زدایی» که طی آن، یک سایت نظامی صهیونیستی در شرق رفح مورد هدف قرار گرفت، به صورت گسترده مطرح شد. وی که به عنوان طراح و معمار توافق تبادل اسرای فلسطینی با «گلعاد شالیط» نظامی صهیونیست شناخته میشد، معتقد بود که راه حل آزادی حدود پنج هزار اسیر فلسطینی از زندانهای صهیونیستی در معاملات تبادل اسرا نهفته است و در حضور اخیر خود در شبکه الجزیره از تلاشهای گردانهای قسام در جریان «نبرد شمشیر قدس» برای ربودن و اسارت نظامیان صهیونیست پرده برداشت.
یحیی سنوار پس از شهادت اسماعیل هنیه، جانشین وی در ریاست دفتر جنبش مقاومت اسلامی «حماس» شد.