به گزارش ایرنا، سید مصطفی فاطمی روز شنبه در حاشیه بازدید از جاذبههای تاریخی و گردشگری گناباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ظرفیت های این روستاها برای ارایه به سازمان جهانی گردشگری برای ثبت در فهرست دهکدههای جهانی در دست بررسی و تهیه است.
وی ادامه داد: تاکنون تنها روستای «کندوان» استان آذربایجان شرقی به عنوان دهکده جهانی در فهرست بناهای تاریخی سازمان جهانی گردشگری ثبت شده است و روستاهای شهرهای جنوب استان خراسان رضوی و از جمله شهرستان گناباد از قابلیت های زیادی برای ثبت به عنوان دهکده جهانی برخوردارند.
مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: روستاهای نقاط مختلف کشور و از جمله جنوب استان خراسان رضوی علاوه بر تاریخ و فرهنگ غنی،آداب و رسوم کهن خود را حفظ کرده اند و از ظرفیت خوبی برای توسعه و رونق صنعت گردشگری برخوردارند.
وی بیان کرد: روستاهای دارای قابلیت ثبت در فهرست دهکده های جهانی بعد از بررسی نهایی به سازمان جهانی گردشگری پیشنهاد می شوند تا تعدادی از آنها سال آینده میلادی در زمره دهکده های جهانی ثبت شوند.
فاطمی افزود: با توجه به مشکلات حوزه گردشگری خارجی، توجه به قابلیت های تاریخی و منطقه ای و از جمله روستاهای هدف گردشگری و ثبت آنها در فهرست دهکده های جهانی و توجه بیشتر به گردشگری داخلی موجب رونق صنعت گردشگری کشور می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با رویکرد دولت چهاردهم و افزایش تعامل با سایر کشورها حوزه گردشگری خارجی هم رونق یابد.
جلب مشارکت مردم لازمه رونق صنعت گردشگری
مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جلب مشارکت مردم لازمه موفقیت صنعت گردشگری دانست و گفت: با توجه به اعتبارات محدود این وزارتخانه برای مرمت آثار تاریخی، بهره گیری از ظرفیت مردم و خیران در این بخش علاوه بر استحکام بخشی بناهای فوق در رونق گردشگری هم بسیار موثر است.
فاطمی جلب مشارکت مردم برای مرمت آثار تاریخی و توسعه و رونق اقتصادی صنعت گردشگری را رویکردهای مهم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برشمرد.
به گزارش ایرنا، انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است، سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است که روستای کندوان توانست امتیاز قابل قبولی را از این موارد کسب کند.
تاکنون بیش از ۷۰ روستا از ۴۰ کشور به عنوان بهترین دهکدههای جهانی گردشگری معرفی شدهاند که جمهوری اسلامی ایران نیز با ثبت کندوان به این مجموعه اضافه شده است.
بر اساس اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از مزایای انتخاب شدن به عنوان روستای جهانی میتوان به معرفی در سطح بینالمللی به عنوان نمونهای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی امضا شده توسط دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دارا شدن فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری اشاره کرد.