به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، مهدی انصاری دوگاهه با اشاره به اینکه افزایش و حساسیت روی نظارت بر تولید کنندگان محصولات کشاورزی باعث افزایش کیفیت محصولات میشود، گفت: امیدوار هستیم که وزارت جهاد کشاورزی هرچه سریعتر موضوع شناسنامه کردن باغات را اجرایی کند در این صورت میتوانیم ضمن همراه کردن تولید کنندگان محصولات کشاورزی افزایش کیفیت محصولات نظارت بهتری نیز در سطح عرضه داشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر پایش سلامت ۲۵ الی ۳۰ محصول خام کشاورزی در برنامه عملیاتی سطح عرضه وجود دارد.
انصاری تصریح کرد: ۸ محصول از جمله خیار گلخانهای و جالیزی، گوجه فرنگی گلخانهای و جالیزی، سیب زمینی، پیاز، سیب و پرتقال به طور مرتب توسط سازمان غذا و دارو پایش میشوند.
به گفته وی محصولات خام کشاورزی از نظر باقیمانده سموم، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت در آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو پایش میشوند.
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش سازمان ملل متحد سالانه ۴۲۰ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف غذای آلوده جان خود را از دست میدهند و کودکان زیر ۵ سال ۴۰ درصد از بار بیماریهای ناشی از غذا را به دوش میکشند و سالانه ۱۲۵ هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز پیش تر گفته بود، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطابق با تکالیف تعیین شده، با جدیت سلامت محصولات غذایی خام و فرآوری شده را با همکاری تمامی دستگاههای ذیربط پایش میکند.
وی ، ضمن تاکید بر اهمیت بهرهمندی مردم از غذای سالم و با کیفیت به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت غذایی اظهار داشت: همکاری همه دستگاههای اجرایی ذیربط در تمام زنجیره غذا از جمله تولید، تامین، توزیع و عرضه مواد غذایی سالم در بخش صنف و صنعت به گونهای که سلامت مصرف کننده حفظ شود، ضروری است.
مطلق تاکید کرد: مواد غذایی ناایمن حاوی باکتریها، ویروسها، انگلها و مواد شیمیایی مضر باعث ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری مختلف از اسهال گرفته تا سرطان میشوند.