به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در این دیدار از امارات متحده عربی به عنوان شریک راهبردی روسیه یاد کرد و به ویژه از کمک این کشور در تبادل اسرای جنگی میان مسکو و کییف در طول دو سال گذشته تشکر کرد.
رئیس جمهور روسیه در دیدار با رئیس امارات همچنین درباره موضوعات مورد علاقه طرفین، وضعیت پیچیده خاورمیانه و جنگ رژیم صهیونیستی بر علیه فلسطین و لبنان با وی به گفت وگو و رایزنی پرداخت.
به نوشته رویترز، امارات متحده عربی روز جمعه موفق شد در قالب نهمین تلاش میانجیگرانه خود در جنگ میان روسیه و اوکراین مقدمات تبادل ۹۵ اسیر جنگی از هر دو طرف را در تازهترین رویداد تبادل اسرا میان مسکو و کییف فراهم آورد.
به گزارش ایرنا، روسیه و اوکراین طی توافقی که در آن امارات متحده عربی به عنوان میانجی عمل کرد، اسیران جنگی را مبادله کردند که از طرف هر کشور، ۹۵ نفر آزاد شدهاند.
وزارت دفاع روسیه در پیامی در پیامرسان تلگرام با تائید اینکه تبادل اسرا با میانجیگری امارات متحده عربی انجام شد، اعلام کرد که سربازان روس که اسیر بوده و اکنون آزاد شدهاند، در بلاروس تحت معاینات پزشکی هستند.
دیمیترو لوبینتس کمیسر حقوق بشر پارلمان اوکراین اعلام کرد که این آزاد سازی اسیران، پنجاه و هشتمین مورد از آغاز جنگ بود و تعداد کل زندانیان بازگشته به این کشور به ۳ هزار و ۷۶۷ نفر رسیده است.
همچنین در بیانیه وزارت خارجه امارات متحده عربی که توسط رسانههای دولتی منتشر شد، آمده است که این نهمین مورد میانجیگری این کشور در جنگ میان روسیه و اوکراین است.
در بیانیه، این مبادله اسیران جنگی میان مسکو و کییف به عنوان «بازتاب روابط دوستانه و همکاری میان امارات متحده عربی و هر دو کشور» توصیف شده است.
بر اساس گزارش رویترز، آخرین مبادله زندانیان بین روسیه و اوکراین شامل ۱۰۳ زندانی از هر دو کشور بود که در ماه سپتامبر (شهریور) انجام شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.