به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد میرکیانی روز دوشنبه در جمع علاقمندان حوزه داستان نویسی و قصه گویی در کتابخانه شهیدان نجاریان بابل اظهار کرد: یکی از عوامل موفقیت هر کسی در همه سطح ها اعم از استاندار، وزیر کشور، نویسنده، پژوهشگر تشخیص درست و نیازسنجی در هر دوره است که فرد را در مسیر روشن قرار می دهد، بنابرین یک نویسنده برای اینکه بتواند به اهداف بلند خود دست یابد و به صورت حرفه ای در تداوم مسیر قرار گیرد نیاز است که جامعه و مردم را بشناسد و نسبت به آن آگاهی داشته باشد.
وی گفت: متاسفانه امروزه بسیاری از افراد میخواهند یک شبه بدون برنامه نویسنده شوند غافل از آنکه باید بدانند کتاب هایشان باید خریدار داشته باشد.
وی که نویسنده کتاب چند جلدی "قصه ما مثل شد" می باشد، گفت که برای انتخاب تنها اسم این کتاب ۲ سال فکرم درگیر بود، بنابرین باید صبر و حوصله و مطالعه را سرلوحه نویسندگی قرار دهیم.
وی بیان کرد: پربار کردن واژگان از دیگر عوامل مهمی است که هر فرد برای نویسنده شدن بسیار به آن نیازمند است لذا مطالعه کتاب های زیاد با کار کردن برروی واژگان موثر است و یک نویسنده باید به آن توجه داشته باشد.
این نویسنده کودک و نوجوان همچنین این را هم گفت که نویسنده واقعی کسی است که تولیداتش مخاطب داشته باشد و برای تداوم مسیر باید با مطالعه زیاد بر دایر لغات و واژگان خود بیافزاید.
وی ادامه داد: ما به زبان فارسی دری صحبت می کنیم و زبان فارسی تلفیقی از زبان پارسی و عربی است لذا زبان فارسی یک ویژگی خاصی دارد که در هیچ زبان دیگری وجود ندارد و آن هم این است که در هر لحظه یک واژه جدیدی از آن زاده می شود.
میرکیانی همچنین نقدی برفضای مجازی نیز کرد و گفت: فضای مجازی بشدت انسان را فریب می دهد چرا که در این فضا نمی توان واژگان را درک کرد ولی کتاب وقتی مطالعه می کنیم بی واسطه با کلمه ارتباط برقرار می کنیم.
وی اضافه کرد: فضای مجازی در ظاهر به شما نشان می دهد که شما انتخاب کردید در حالیکه این طور نیست و فضای مجازی است که شما را انتخاب کرد.
وی درباره قصه گویی و شب نشینی گذشتگان نیز گذری زد و بیان کرد: پدران و مادران ما وقتی قصه گویی می کردند گنجینه واژگان ما را پربار می کردند و در حین اینکه لحظات خوشی را در دورهمی می گذراندند برانتقال واژگان و فرهنگ از نسلی به نسل دیگر نیز نقش آفرینی می کردند.
نویسنده برتر حوزه داستان نویسی و قصه گویی اظهار داشت: نویسنده تافته ی جدا بافته ای از جامعه نیست و اگر نویسنده در هر موضوعی تمرکز کند و با تمام مفاهیم و پدیده پیرامون خود ارتباط برقرار کند بسیار موفق خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه کتاب منبع تولید فکر و فرهنگ است و هر کسی را که خداوند دوستش داشته باشد او را با کتاب مانوس خواهد کرد؛ بیان کرد: عدم مطالعه و کتابخوانی فرد را از درست زندگی کردن و دفاع از حقوق اجتماعی دور خواهد کرد، بنابراین کسانی که کتاب می خوانند بر گسترش تجربیات زندگی شان می افزایند و باید بدانند همه چیز در زندگی قابل تجربه نیست و باید زندگی و تجربیات دیگران با مطالعه سرلوحه قرار گیرد.
این نویسنده ملی نقدی بر ورزشکاران اعم از فوتبالیست ها و نیز هنر پیشه ها کرد و گفت: این همه ورزشکار و بازیگر در کشور هستند دریغ از اینکه بخواهند کتابی را معرفی و یا فرهنگ کتابخوانی را در مردم ایجاد کنند.
میرکیانی برگزاری مسابقات کتابخوانی، تبدیل آثار مکتوب در حوزه ادبیات نمایشی، فیلم سازی و پویانمایی بر علاقه کودکان و نوجوانان بر مطالعه فرهنگ کتابخوانی را اثر بخش خواند و گفت: خانواده ها باید این شور و علاقه را در فرزندان خود ایجاد کنند.
محمد میرکیانی نویسنده کودک و نوجوان در سال ۱۳۳۷ در تهران زاده شد. مجموعه قصه “روز تنهایی من” این نویسنده در پنجمین دوره کتاب سال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیده شد.
میرکیانی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در تهران به پایان رساند و در کنار تحصیل به مطالعه آثار ادبی و هنری روی آورد و با بسیاری از آثار نویسندگان بزرگ آشنا شد. وی دارای مدرک دکتری هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. او در سال ۱۳۶۱ وارد گروه کودک صدای جمهوری اسلامی ایران شد و به نوشتن نمایشنامههای رادیویی و قصّههای ظهر جمعه پرداخت.
میرکیانی روزی که اولین قصهاش را نوشت حدود ۱۵ شغل مختلف را تجربه کرده و درس زیادی آموخته بود. وی در چند دوره مختلف آموزش ضمن خدمت، به تدریس ادبیات کودکان و قصهگویی در آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخته است. بیشتر مطالعات و گرایشهای وی در زمینه ادبیات، به خصوص ادبیات کهن، تاریخ، روانشناسی و شعر است.
او برنده کتاب سال نوجوان در سال ۱۳۶۵ و جشنوارههای دیگر داخلی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و از نویسندگان برگزیده ۲۰ سال ادبیات کودکان توسط انجمن نویسندگان کودک و نوجوان است. همچنین در سال ۱۳۷۰ ترجمه مجموعه ۵ جلدی «قصه ما همین بود» میر کیانی، به زبان اردو و در پاکستان منتشر شد.
سال ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی مرکز بینالمللی مونیخ آلمان کتابهای «پاپر» و «روزی بود و روزی نبود» وی را از در فهرست کتابهای مناسب خود قرار داد. کتاب “قصه ما مثل شد”تالیف وی، در سال ۱۳۸۶ از طرف وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
او حدود ۲۰۰ نمایشنامه کوتاه و بلند برای کودکان نوشته و یا تنظیم کرده است. آثار منتشر شده او بیش از ۶۰ کتاب برای کودکان و نوجوانان است و مجموع قصههای چاپ شدهاش برای همه گروههای سنی در قالبهای داستان کوتاه بلند و رمان، نزدیک به ۵۰۰ عنوان میرسد. وی بیش از ۲۵ کتاب درباره ادبیات کهن و عامیانه برای گروه سنی کودک و نوجوان تالیف کرده است. کتابی در این زمینه پژوهشی برای نوجوانان با موضوع ادبیات عامیانه و نام «راز مثلهای ما» نگاشته است.
بعضی از آثار میرکیانی به تولیدات تصویری و تلویزیونی تبدیل شدهاند، مثل فیلم شاید فردا نباشد برای گروه کودک شبکه دو و مجموعههای، قصه ما همین بود با عنوان افسانههای کهن برای مرکز فرهنگی صبا و مجموعه ۸۰ قسمتی قصه ما مثل شد که این کتاب در قالب پویانمایی برای گروه کودک و نوجوان است.
قصه ما مثل شد (چند جلدی) پنج سنگ، قصه خانه ما، پند و قند (چندجلدی)، قصه ما همین بود (چند جلدی)، افسانه خوشبختی، پهلوان حیدر، روزی بود و روزگاری، قصه های شب چله (چندجلدی)، روز تنهایی من، روزی بود و روزی نبود (چند جلدی)، شاید فردا نباشد و نیز قصّه شاه مال منه از آثار استاد محمد میرکیانی است.