حسین میرزایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با وجود اطلاع رسانی و اخطارهای چندین باره در خصوص پرهیز از آتش زدن پس چر مزارع، اما کشاورزان همچنان نسبت به این کار اصرار دارند و در موارد متعدد به دلیل همجواری زمین های کشاورزی با جنگل و مرتع، آتش به اراضی ملی سرایت می کند.
وی تصریح کرد: عصر شنبه نیز آتش زدن پس چر مزارع توسط کشاورزان روستاهای حیات الغیب و گلابان چگنی، موجب سرایت به مناطق و ارتفاعات جنگی اطراف این روستاها شد که وزش بادهای پاییزی نیز کار اطفا را با مشکل مواجه کرد.
وی ادامه داد: آتش گسترده در چند مرحله خاموش اما وزش باید دوباره موجب شعله ور شدن آن شد که بنابر گزارش های رسیده از تیم های اطفا، این حریق امروز صبح خاموش شد اما همچنان امکان دارد به دلیل وزش باد، شعله ور شود.
میرزایی با اشاره به آتش سوزی حدود ۶ هزار هکتار جنگل و مرتع لرستان طی سال جاری گفت: شهرستان چگنی با حدود سه هزار و ۲۰۰ هکتار بیشترین سطح آسیب و خسارت را داشته است.
به گفته وی وسعت دقیق آتش سوزی بعد از اطفای کامل بررسی و اعلام خواهد شد.
بسیاری از کشاورزان پس از آنکه محصول گندم، برنج و جو خود را برداشت میکنند، ساقههای باقیمانده گیاهان را آتش میزنند و به اندیشه خود زمین را با هزینهای ناچیز و زمانی کوتاه برای کشت بعدی آماده میکنند اما تبعات ناشی از این اقدام هم برای حفظ خاک و هم هوای سالم بسیار منفی است.
بر اساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک و با استناد به مواد قانونی بند ۴ ماده ۲ قانون مدیریت پسماند و ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند و همچنین ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، آتش زدن بقایای مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت ماموران جنگلبانی و محیط زیست ممنوع است و چنانچه در اثر سهل انگاری، آتش سوزی به جنگلها و مراتع سرایت کند متخلف برابر قانون به یک تا ۲ سال حبس تادیبی و پرداخت خسارت محکوم میشود.