به گزارش ایرنا، استان مرکزی در قلب کشور از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۲۲ نماینده عالی دولت و سرپرست استانداری را به عنوان سکاندار اجرایی تجربه کرده و با پایان کار دولت سیزدهم، زندیهوکیلی روز یکشنبه با رای اعتماد هیات وزیران به عنوان بیست و سومین استاندار و بالاترین مقام اجرایی دولت چهاردهم در سرزمین آفتاب معرفی شد.
مهدی زندیهوکیلی متولید سال ۱۳۵۴ در شهر اراک و دارای مدارک تحصیلی کارشناسی عمران، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و دکتری تخصصی عمران گرایش مدیریت ساخت و پروژه است.
معاونت عمرانی استانداریهای مرکزی، هرمزگان و سمنان، قائم مقام وزیر و مدیرکلی راه و شهرسازی استان هرمزگان، مشاور معاون مسکن و ساختمان وزارت ره و شهرسازی، رئیس سازمان مسکن و شهرسازی استان مرکزی، معاونت املاک و مسکن سازمان مسکن و شهرسازی استان مرکزی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید مهاجران، امیرکبیر و علوی و ریاست هیات مدیره شرکت عمران و مسکنسازان استانهای مرکزی و هرمزگان از مهمترین سوابق اجرایی نماینده عالی دولت چهاردهم در استان مرکزی است.
استان مرکزی که به واسطه جای دادن صنایع مهم و استراتژیکی در خود به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود در سال ۵۶ بر اساس تقسیمات کشوری با مرکزیت اراک به استان مستقل تبدیل شده و با مساحتی معادل ۲۹ هزار ۵۳۰ کیلومترمربع حدود ۱٬۸۲ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان، ۲۳ بخش، ۳۲ شهر و ۶۶ دهستان است که بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نگاهی به استانداران مرکزی در گذر زمان
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل دولت موقت، «حسین اخوان ملایری» به عنوان اولین استاندار مرکزی از سوی دولت معرفی شد و وی حدود ۷ ماه در این مسند خدمت کرد.
«عباس سمیعی» در دولت موقت بازرگان کمتر از چهارماه عهده دار سمت استانداری مرکزی بود.
پس از سمیعی «نصرتالله گرجی» در سال ۵۸ بر صندلی استانداری مرکزی تکیه زد هرچند حضور وی نیز کوتاه بود، محمدعلی خواجه پیری کمتر از دو ماه استاندار مرکزی بود اما پس از آن «محمدکاظم سیفیان» اولین رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در اردیبهشتماه ۱۳۶۰ سکاندار استانداری مرکزی شد.
در آبان ماه سال ۱۳۶۰ خواجه پیری بار دیگر با شروع به کار دولت جدید پس از عزل بنیصدر به سمت استانداری مرکزی منصوب شد و تا پایان سال ۱۳۶۵ در این سمت باقی ماند.
«محمد صالح مدرسهای» دیگر استاندار مرکزی است که در اسفندماه سال ۶۵ از سوی هیئتوزیران انتخاب شد و پیشتر در سوابق وی معاونت سیاسی و قائممقامی استاندار مرکزی به چشم میخورد.
اواخر شهریورماه سال ۶۵ سید «حمید طهایی» بر صندلی مدیریتی استان مرکزی تکیه زد، طهایی تا مهرماه ۶۸ به عنوان استاندار استان مرکزی فعالیت کرد.
سید «مسیح مؤمنی» در سال ۱۳۶۸ با تصویب دولت وقت به سمت استاندار استان مرکزی انتخاب و تا سال ۱۳۷۱ در این جایگاه حضور داشت.
پس از مؤمنی، سید «محمدحسن موسوی» که پیش از این مسئولیت معاونت سیاسی استانداری را عهدهدار بود بهعنوان سرپرست استانداری مرکزی منصوب شد و مدت کوتاهی و در حدود سه ماه فعالیت کرد.
«مسعود سلطانیفر»، در ادامه طی سال ۷۱ به استانداری مرکزی منصوب شد و تا مردادماه سال ۷۵ در این جایگاه ماند.
«علی دانش منفرد» زاده ۱۳۲۰ در شهر آشتیان از دیگر استانداران بومی استان مرکزی است، مدت کوتاهی در این منصب بود.
«حمید حاجی عبدالوهاب» متولد ۱۳۳۰ تهران است وی در دولت اول سید محمد خاتمی در حالی آبان ماه سال ۷۶ بهعنوان استاندار مرکزی منصوب شد.
«علی جابریان همدانی» در آبان ماه سال ۸۰ به عنوان استاندار مرکزی انتخاب شد و کمتر از ۲ سال عهدهدار این سمت بود.
«عبدالمحمد زاهدی» دیگر چهره سیاسی اصلاحطلب و غیربومی است که از اواسط دولت دوم اصلاحات به سمت استانداری مرکزی رسید و دو سال در این جایگاه حضور داشت.
پس از زاهدی، رضا روحانی طباطبایی مدت کوتاهی و حدود دو ماه سرپرستی استانداری مرکزی را بر عهده داشت و با استقرار دولت نهم «عبدالله سهرابی» جایگزین وی شد.
عبدالله سهرابی متولد ۱۳۳۸ در ساوه یکی از استانداران بومی استان مرکزی است و کمتر از ۳ سال عهدهدار این سمت بوده است، وی پیش از تصدی استانداری مرکزی بهعنوان رایزن فرهنگی ایران در کنسولگری عربستان فعالیت داشت.
«علیاکبر شعبانی فرد جهرمی» متولد ۱۳۳۷ در جهرم پس از سهرابی در ۲۳ تیر ۸۷ به استانداری مرکزی رسید و تا پایان دولت دهم استاندار این استان بود، ازجمله سوابق وی پیش از تصدی این سمت میتوان چهار سال استانداری ایلام در دولت دوم سازندگی ۵ سال فعالیت بهعنوان مشاور وزیر نفت و معاونت دیوان محاسبات کشور اشاره کرد.
«محمدحسین مقیمی» زاده ۱۳۲۹ در خمین نخستین استاندار دولت یازدهم در استان مرکزی و از جمله استانداران بومی است، او فعالیت خود را از جهاد سازندگی آغاز کرد و در سال ۱۳۵۸ شهردار خمین و در سال ۱۳۶۸ قائممقام معاون اجرایی رئیسجمهور اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
پس از مقیمی ،شکرالله حسن بیگی معاون سیاسی امنیتی وی که سابقه فرمانداری شهرستان های تفرش و محلات در کارنامه اجرایی و سیاسی وی دیده می شود به عنوان سرپرست استانداری مرکزی منصوب شد.
حسن بیگی از زمان این انتصاب به مدت ۳ ماه و نیم عهدار امور استانداری مرکزی بود و سپس «محمود زمانی قمی» ازجمله چهرههای سیاسی اصلاح طلب از اردیبهشتماه سال ۹۴ بهعنوان استاندار مرکزی منصوب شد.
وی در دولت یازدهم حدود ۲۷ ماه استاندار مرکزی بود و پس از زمانی قمی در مهرماه سال، ۹۶ سید «علی آقازاده» سکان استانداری مرکزی را در دست گرفت که متولد ۱۳۳۸ در تهران است و از نخستین سالهای پس از انقلاب وارد مجموعه وزارت کشور شده و فرمانداری شهرستانهای قشم، دلیجان، شازند، بندر انزلی در کارنامه دارد.
آقازاده تا پایان دولت دوازدهم سکانداری استانداری مرکزی را در دست داشت و سپس فرزاد مخلص الائمه با رای اعتماد هیات وزیران بعنوان بالاترین مقام ارشد اجرایی استان مرکزی از تاریخ ۱۲ آبانماه جاری معرفی شد.
استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور و دومین قطب صنایع مادرتخصصی بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ دارد.