به گزارش ایرنا، دکتر احسان کامرانی معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان امروز دوشنبه در آیین بهره برداری از دستگاه ایکس ری گلوگاه شهید میرزایی بندرعباس، تاکید کرد: استان هرمزگان به عنوان یک استان اقتصادی بسیار مهم است و باید تمامی تلاشها برای رفع موانع اقتصادی، به ویژه قاچاق، متمرکز شود.
وی بر به اهمیت فناوری و تکنولوژی در حوزههای مختلف از جمله هوش مصنوعی و سایبر اشاره کرد و گفت: همواره برضرورت تجهیز نیروهای مسلح و انتظامی به این فناوریها مورد تأکید قرار گرفته است.
معاون سیاسی و امنیتی استان هرمزگان، به برنامهریزی برای تجهیز گلوگاههای اقتصادی استان به دستگاههای رصد و پایش اشاره و ابراز امیدواری کرد: این اقدامات به بهبود شرایط اقتصادی و امنیتی استان کمک کند.
هرمزگان یکی از استانهای برتر در زمینه مبارزه با قاچاق محسوب میشود
سردار امیری رئیس مرکز اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس اقتصادی فراجا نیز در این مراسم با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد قاچاق کالا و ارز در ایران از طریق مبادی رسمی انجام میشود و هرمزگان نقش مهمی در این فرآیند دارد، افزود: به طوری بین ۳۰ تا ۶۰ درصد تجارت کشور در این استان صورت میگیرد. فراجا (نیروی انتظامی) به عنوان اولویت اصلی خود، مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در دستور کار قرار داده و در چند سال اخیر به این موضوع توجه ویژهای داشته است.
وی با تأکید بر برخورد با "دانه درشتها" (قاچاقچیان بزرگ) و ناامن کردن حوزه اقتصادی برای مخلان نظم اقتصادی، گفت: هرمزگان با توجه به حجم بالای تجارت، یکی از استانهای برتر در زمینه مبارزه با قاچاق محسوب میشود. چهار فرآیند اصلی در مبارزه با قاچاق شامل ورود و خروج، ترانزیت، حمل و نقل، انبارش و سطح عرضه است. هدف از استقرار دستگاههای آشکارساز (ایکس ری) در مبادی ورودی، ناامن کردن این مناطق برای قاچاقچیان است و این اقدامات نه تنها به فعالیتهای اقتصادی سالم آسیب نخواهد زد بلکه موجب تسریع و تسهیل در فعالیت آنها خواهد شد.
امیری با بیان اینکه از سال ۹۶، اقدامات جدی برای مبارزه با قاچاق آغاز و نخستین دستگاه در استان اصفهان مستقر شده است افزود: بیش از ۳۰ دستگاه دولتی در این زمینه همکاری دارند و طبق قانون مبارزه با قاچاق، ۱۰ دستگاه موظف به همکاری با فراجا در این زمینه هستند. در نهایت، بیش از ۹۰ درصد کشفیات قاچاق کالا توسط نیروهای انتظامی و دیگر نهادهای مرتبط انجام میشود.
ارزش ریالی کشفیات قاچاق هرمزگان در ۶ ماه نخست امسال به هفت هزار میلیارد رسید
سردار علی اکبر جاویدان فرمانده انتظامی هرمزگان نیز در این مراسم با بیان اینکه این استان به عنوان یکی از استانهای استراتژیک کشور، بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد واردات و صادرات کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: در این راستا، سازمانهای مختلف از جمله حمل و نقل، بنادر و گمرک در حال تولید سیستمهای اطلاعاتی و امنیتی هستند. ایستگاههای بازرسی در این استان به عنوان کمربند ایمنی برای امنیت و آرامش مردم عمل میکنند.
وی مقابله با قانونشکنی و قاچاق را از دیگر وظایف سازمان انتظامی دانست و عنوان کرد: در نیمه اول سال، ارزش ریالی کشفیات قاچاق به هفت هزار میلیارد تومان رسید و ۵۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو حامل سوخت توقیف شد. همکاری با دستگاه قضایی و استفاده از فناوریهای نوین در این زمینه به افزایش کارایی و کاهش جرائم کمک کرده است.
جاویدان به افزایش سرعت ترافیکی با بهرهبرداری از ایکس ری در گلوگاه شهید میرزایی اشاره و خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط خاص جغرافیایی استان هرمزگان، تلاش برای ایجاد امنیت و آرامش با حداقل تبعات برای مردم ادامه دارد. بهبود زیرساختها و تسهیل در ترددها از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد تا از ترافیک و مشکلات زیستمحیطی کاسته شود.
وی ارائه خدمات بهتر و کیفی به مردم با بهرهگیری از تمامی ظرفیت های موجود از اهداف پلیس در استان است، افزود: پلیس هوشمند یکی از رویکرد در سازمان انتظامی برای ارائه خدمت به مردم و به عنوان یکی از اولویتهای اصلی در حال توسعه است. در ماموریت اربعین، زائرین به سرعت و بدون تراکم عبور کردند که نشاندهنده پیشرفت در استفاده از علم و فناوری است.
افتتاح ایکس ری گلوگاه شهید میرزایی نشاندهنده آمادگی و امنیت داخلی کشور و استان است
مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز در این مراسم گفت: افتتاح ایکس ری گلوگاه استراتژیک شهید میرزایی نشاندهنده آمادگی و امنیت داخلی کشور و استان است. نیروهای انتظامی و اطلاعاتی در بهترین شرایط قرار دارند و این سامانه به منظور مقابله با قانونگریزان، قاچاقچیان کالا و مواد مخدر و همچنین تهدیدات امنیت داخلی و تروریسم راهاندازی میشود.
وی تاکید کرد: هدف از راهاندازی دستگاه ایکس ری در گلوگاه شهید میرزایی این است که توان نیروها افزایش یابد و در عین حال، حقوق عمومی مردم حفظ شود تا معطلی و ترافیک اضافی ایجاد نشود. این سامانه همچنین باید تسهیلکننده تجارت برای تجار قانونمدار باشد و نگرانی برای آنها ایجاد نکند.