لیلا قربانی در گفتوگو با خبرنگار کتاب ایرنا، درباره کتاب «باغچه جادویی روبی و رامتین» توضیح داد: این کتاب آموزش هوش مصنوعی است که به صورت داستان نوشته شده و برای کودکان بالای ۳ سال قابل فهم است، البته در کتاب نوشته شده است برای گروه سنی «الف» و «ب» مناسب است.
به گفته این نویسنده کودکان بالای ۳ سال بعد از این باید هوش مصنوعی را بفهمند، هوش مصنوعی در مقابل هوش طبیعی انسان است که یاد میگیرد، تفکر میکند و کارهایش را انجام میدهد اما هوش مصنوعی متضاد آن نیست و مترادف آن است، این ابزار دست بشر میتواند هر کاری را انسان انجام میداد، انجام دهد.
او ادامه داد: این کتاب با تصاویر رنگارنگ داستانی علمی را به شکل سرگرمکننده، خلاقانه و جذاب برای کودکان توضیح میدهد. کتاب داستان رباتی را بیان میکند که پدر به پسرش هدیه میدهد و کودک با کمک آن میتواند کارها را انجام بدهند. اینکه کودک دو یا سه ساله درک کند رباتها میتوانند به سوالهای آنها پاسخ دهند خیلی مهم است.
قربانی درباره قیمت بالای این کتاب توضیح داد: ناشر اعلام کرد قیمت کتاب حداقل ۵۴۰ هزار تومان باشد و به زودی قرار است که قیمتهای کاغذ و زینک بالا برود، پس بهتر است برای کتاب قیمت بالاتری انتخاب شود تا بعدها بتوانید با تخفیف آن را بفروشید. در نهایت کتاب با قیمت ۶۸۰ هزار تومان عرضه شد، هیچ قانونی برای قیمت نیست و این بر عهده مولف است.
این نویسنده درباره قدرت خرید مردم در تهیه این کتاب برای کودکان، بیان کرد: این اثر فرهنگی است و خانوادهها برای خوردن و خوشگذرانی پول خرج میکنند، عموم مردم نمیتوانند کتاب را تهیه کنند اما میتوان از سود این کتاب کارهای خیر انجام داد.
به گفته او این کتاب آموزش مفهومی در قالب داستان است به همین دلیل خواندن آن برای کودکان واجب نیست.
قسمتی از متن کتاب
روبی یک ربات کوچک و بامزه بود که میتوانست حرف بزند، راه برود و حتی سوالهای سخت را جواب بدهد. پدر رامتین توضیح داد که روبی از هوش مصنوعی استفاده میکند تا یاد بگیرد و با او بازی کند.
رامتین از شنیدن این حرف خیلی خوشحال شد و با اشتیاق از پدرش پرسید: «هوش مصنوعی یعنی چی؟»
پدرش لبخند زد و گفت: «هوش مصنوعی یعنی اینکه یک دستگاه میتواند مثل انسان فکر کند و یاد بگیرد. روبی هم میتواند چیزهای جدید یاد بگیرد و هر روز بهتر شود.» (صفحه ۱۸ تا ۲۲)
کتاب «باغچه جادویی روبی و رامتین» نوشته لیلا قربانی و تصویرگری مژگان حسینی در دو زبان فارسی و انگلیسی، با صفحات تمام رنگی و کاغذ گلاسه، در قطع خشتی، با جلد سخت، با ۵۰ صفحه و شمارگان هزار نسخه در سال ۱۴۰۳ منتشر شد.