خالد رحمانی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با درخواست کشاورزان و به تبع آن اعلام نیاز آبی از سوی جهاد کشاورزی شهرستان و با لحاظ توجه ویژه به نیاز آب شرب شهر، طی هماهنگی با مدیریت آب و فاضلاب شهرستان رهاسازی در بازه های زمانی که توسط کارشناسان در نظر گرفته می شود، انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: این رهاسازی آب از دریاچه سد مهاباد با توجه به شرایط جوی منطقه و در هفته دوم آبان ماه آغاز می شود و نخستین مرحله رهاسازی آب در سال زراعی جاری است.
مدیر امور آب مهاباد با اشاره به اینکه سال آبی گذشته ۲۲۷ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شد، افزود: از مجموع ۲۲۷ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شده از سد مهاباد، ۱۳۷ میلیون مترمکعب جهت احیای دریاچه ارومیه و ۹۰ میلیون مترمکعب جهت تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی در چهار مرحله رهاسازی شد.
رحمانی در خصوص وضعیت آب مخزن سد مهاباد نیز اظهار کرد: هم اکنون حجم آب موجود در مخزن سد ۶۲.۳ میلیون مترمکعب است که این حجم در مقایسه با ۵۸.۵ میلیون مترمکعب آب سال قبل ۳.۸ میلیون مترمکعب بیشتر است.
وی اضافه کرد: اکنون تراز آب سد مهاباد به یک هزار و ۴۲.۴ متر رسیده است که این تراز آب سد در مقایسه با سال قبل یک متر بیشتر است.
رحمانی گفت: هم اکنون ورودی آب به سد مانند سال قبل صفر و خروجی آب هم امروز یک متر مکعب در ثانیه ثبت شده که مانند مدت مشابه سال قبل به منظور شرب و بخش صنعت انجام می شود.
به گزارش ایرنا، سد مهاباد دارای ۱۹۷ میلیون متر مکعب ظرفیت اسمی و ۱۷۲ میلیون متر مکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تأمین آب شرب شهر، بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار میدهد.
این سد که در ضلع غربی این شهر احداث شده است تنها یک کیلومتر با شهر فاصله دارد و به همین لحاظ نزدیکترین سد به مناطق مسکونی در جهان به شمار میآید.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.