لیلا شورورزی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد برای ۲۴ هزار و ۸۷۵ دانش آموز دختر مقطع متوسطه اول و دوم در نیشابور، آهن یاری و ویتامین دیتراپی و برای افزون بر ۲۲ هزار و ۸۵۰ دانشآموز پسر متوسطه اول ودوم فقط ویتامین دی تراپی انجام شده است.
وی بیان کرد: برنامه آهن یاری از سال ۱۳۸۰ به صورت پایلوت (آزمایشی) در چند استان کشور آغاز شد و به مرور در کل استانهای کشور به اجرا درآمد، برنامه مکمل یاری با ویتامین دی نیز از سال ۱۳۹۱ در کشور اجرا میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: کمبود آهن موجب کم خونی، اختلال در تمرکز حواس و کاهش قدرت یادگیری، خستگی زودرس و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماریها میشود، برای پیشگیری از کمبود آهن علاوه بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و مصرف منابع غذایی حاوی آهن از جمله انواع گوشتهای سفید و قرمز، حبوبات، انواع خشکبار و انواع مغزها، مصرف هفتگی مکمل آهن نیز لازم است.
وی با اشاره به اینکه نخستین علامت کمبود ویتامین دی، کاهش میزان کلسیم و فسفر سرم همراه با ضعف و انقباض عضلانی است، بیان کرد: کمبود ویتامین دی در کودکان ممکن است به صورت بیقراری، تحریکپذیری، بیاشتهایی و تعریق زیاد بروز کند.
به گفته وی، کمبود شدید ویتامین دی موجب بروز «راشیتیسم» در کودکان و نرمی استخوان و افزایش شکنندگی استخوان در بزرگسالان و پوکی استخوان در سالمندان میشود.
شورورزی عنوان کرد: طبق روال سالهای گذشته و براساس تفاهمنامهای مشترک بین وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش، اقداماتی در راستای بهبود وضعیت ریزمغذیها در دانشآموزان، برنامه مکمل یاری ویژه دانشآموزان متوسطه اول و دوم دختر و پسر از نیمه دوم مهر ماه سال جاری شروع شد.
وی افزود: طبق این برنامه مکمل آهن در بین دانش آموزان دختر متوسطه اول و دوم برای پیشگیری از کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن، هر هفته یک عدد مکمل آهن به مدت چهار ماه در سال تحصیلی و مکمل ویتامین دی به صورت ماهانه یک عدد به مدت ۹ ماه توزیع میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در راستای اجرای طرح مکمل یاری در مدارس دوره متوسطه دخترانه و پسرانه، آموزش معلمان، مراقبان بهداشت مدارس، دانشآموزان و اولیاء آنها توسط کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت و در قالب طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت نیز انجام میشود.
وی بیان کرد: والدین نقش بسزایی در تشویق فرزندان خود در مصرف قرصهای آهن و ویتامین دی دارند، بنابراین با آگاهی دادن به آنها میتوانند در ارتقای سلامتی آنها موثر باشند.
شورورزی گفت: نزدیک به ۴۲ درصد دانشآموزان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در مقطع متوسطه اول و دوم قرار دارند.
به گزارش ایرنا، مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.