به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد مهدی ناصحی روز چهارشنبه در یک نشست خبری که در مرکز همایش های صدا وسیما برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه جامعه به سمت سالمندی پیش می رود، نیاز آنها به خدمات مطلوب و رایگان درمانی حایز اهمیت بوده و سازمان بیمه سلامت این طرح را طراحی و بزودی عملیاتی می کند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر درمان سالمندان بالای ۶۵ سال در بیمارستان های دولتی و مراکز دانشگاهی در بخش سرپایی ۲۰ درصد و بستری ۱۰ درصد است که بزودی رایگان می شود و از جیب خود دیگر پولی پرداخت نخواهند کرد.
ناصحی پوشش بیمه سلامت برای هزینه های مراقبت در منزل را نیز از اولویت های امسال بیان کرد و گفت: این طرح نیز در دستور کار است.
وی با بیان اینکه در پرداخت هزینه های ناباروری نیز بیمه سلامت پیش قدم بوده است، اظهار داشت: ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای هزینه های درمان ناباروری تخصیص یافته بود و سازمان بیمه سلامت نیز ۲۰۰ میلیارد تومان نیز پرداخت کرده است.
ناصحی با بیان اینکه تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و پوشش ۱۰۰درصدی هزینه درمان این بیماران از مهمترین اقدامات انجام شده است، اظهار داشت: در قالب این صندوق اکنون ۱۰۷ گروه بیماری پوشش داده میشوند که از جمله آنها سرطانها، پیوندها، بیماران اعصاب و روان هستند.
وی ادامه داد: در مجموع ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در سامانه به عنوان صعب العلاج نشاندار شدهاند و خدمات لازم را دریافت میکنند.
ناصحی در مورد طرح دارویار گفت: ۱۰۵ همت به طرح دارویار به تازگی اختصاص یافته است و امیدواریم مشکلات در بخش پرداخت مطالبات داروخانه ها برطرف شود.
بیش از ۴۵ میلیون ایرانی بیمه سلامت شدند
ناصحی همچنین در سی امین نکوداشت سالروز بیمه سلامت با بیان اینکه بیش از ۴۵ میلیون ایرانی در کشور بیمه سلامت شدند و از این تعداد ۱۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان قرار دارند، افزود: از مجموع بیش از ۴۵ میلیون نفر دارای بیمه سلامت ۱۷ میلیون نفر فاقد هر نوع پوشش بیمه ای و ۲۰ میلیون نفر نیز بیمه روستایی هستند.
وی ادامه داد: به دنبال آن نیستیم که بیمه رایگان را گسترش دهیم بلکه باید گام هایی برداریم که با رونق اقتصادی مردم خود را بیمه کنند.
ناصحی اظهارداشت: بسیاری از داروها در زمینه دیابت، فشار خون بالا و غیره در سبد بیمه ای و صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج پرداخت می شود.
وی ادامه داد: اکنون بیش از ۹۸ درصد اسناد بصورت الکترونیکی پذیرش می شود و لازم است هر ایرانی یک پرونده الکترونیک داشته باشد.
ناصحی با اشاره به پرداخت ۹۰ درصدی هزینه ناباروری توسط بیمه سلامت، اظهار داشت: بیماران سرطانی، پیوندها ، اعصاب و روان و غیره از حمایت بیمه سلامت برخوردار هستند و تاکنون ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بیمار نشان دار شدند و امیدواریم صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج بتواند پوشش قوی بدهد.
وی با بیان اینکه در بحث سالمندی نیز باید وارد شویم، گفت: قرار است افراد ۶۵ سال به بالا را در مراکز دانشگاهی بصورت صد در صد پوشش دهیم و همچنین آمادگی داریم مراکز مراقبت در منزل برای سالمندان را نیز پوشش بیمه ای قرار دهیم.
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج یا طرح تحول سلامت از اقدامات خوبی بود که در سالهای اخیر انجام شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه جامعه در حال پیشرفت است باید در قانون نیز اصلاحاتی انجام شود و دغدغه در مجلس و وزارت بهداشت رفع نگرانی بیماران است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی به قدرت نظامی و پزشکی خود می نازد ،تصریح کرد: بسیاری از هموطنان ما از کشورهای مختلف به ایران برای انجام اعمال جراحی مراجعه می کنند.
شهریاری با اشاره به فعالیت ۲ هزار سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت، اظهارداشت: سوءمدیریت در این تشکیلات سلامت نبوده و نمایندگان مجلس همواره به بحث بهداشت و درمانی بدون نگاه سیاسی توجه اساسی کرده و امیدواریم با حضور دکتر پزشکیان مسایل و مشکلات در این حوزه برطرف شود.
علی جعفریان جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: کار ما در حوزه سلامت ارایه خدمت است و موظف هستیم دسترسی برای مردم ایجاد و عدالت را برقرار کنیم .
وی اظهار داشت: هر جای دنیا در حوزه سلامت و ارایه خدمات مشکلاتی دارد، سعی داریم در دولت وفاق ملی دسترسی مردم به حوزه سلامت را هموارتر و مسایل را برطرف کنیم .
جعفریان تاکید کرد: خدمات خوب پزشکی در کشور انجام می شود به عنوان مثال در زمینه پیوند کبد با هزینه چهار تا پنج هزار دلار انجام می دهیم در حالیکه یک ریال آن را بیمار پرداخت نمی کند.
وی با اشاره به انجام بیش از هزار مورد پیوند کبد در کشور، گفت: امیدوارم با همت مسوولان با منابع محدود ، خدمات بهتری را با روی خوش به مردم ارایه دهیم تا رضایت بیشتری جلب کنیم.
مهدی رضایی معاون سازمان بیمه سلامت ایران نیز در این نشست از بازگشت سهم یارانه دارو به حساب بیمهها برای پرداخت به داروخانهها خبر داد و گفت: این موضوع را سخنگوی دولت مطرح کرده و پیش بینی میشود با توجه به مشکلاتی که سازمان هدفمندی یارانهها در پرداخت سهم ارز دارو داشت، این پرداختهای چندگانه به داروخانهها، دوباره تجمیع و از طریق بیمهها انجام شود.