به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی نوبخت روز سهشنبه در جلسه شورای بخش کشاورزی مرکز مازندران اظهار کرد: لازمه دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در سند آمایش کشاورزی شهرستان، علاوه بر در اختیار داشتن برنامه علمی جامع و اصولی، داشتن روحیه جهادی و تلاش مضاعف مسئولان و فعالان این حوزه است.
وی هدف از برگزاری جلسات شورای بخش کشاورزی را بررسی اطلاعات موجود، برنامه ریزی مدون و تلاش برای اجرای برنامهها به سمت نقطه مطلوب و دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در این بخش عنوان کرد و گفت: برنامهریزی برای آموزش کشاورزان با استفاده از ظرفیت مراکز دانشگاهی و استفاده از روشهای نوین آموزش، گذر از کشاورزی سنتی و ورود به عرصه های دانش بنیان و کشاورزی صنعتی و مدرن، مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی و برند سازی محصولات و بازاریابی مناسب از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در دستیابی به اهداف مورد نظر در سند آمایش بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به درپیش بودن روز و هفته ملی مازندران، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت محصولات کشاورزی به عنوان نماد توسعه محوری استان یک امر لازم و ضروری است ملزوم است و تصور توسعه در این استان بدون در نظر گرفتن ظرفیت محصولات کشاورزی، امری غیرکارشناسی و غیر معتبر است.
فرماندار مرکز مازندران، بر لزوم رفع موانع فراروی صدور سند کشاورزی، لاینینگ کانالهای آب کشاورزی و مدرن سازی سردهنه های کشاورزی را لازم و ضروری دانست و گفت که در صورت محقق شدن این امر، بسیاری از مشکلات نیز رفع خواهد شد.
نوبخت با بیان اینکه مازندران در تولید ۱۲ نوع محصول کشاورزی رتبه نخست کشوری را در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: نقش مازندران در تامین امنتیت غذایی کشور بر کسی پوشیده نیست و موید این مطلب مهم و اساسی نیز تامین نیمی از برنج مصرفی، گوشت مرغ و مرکبات کشور است.
طبق آمار، مازندران با در اختیار داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری، سالانه افزون بر ۲۱۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و متوسط میزان تولید گوشت قرمز در این استان نیز ۵۷ تا ۶۰ هزار تن است.
مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، حدود ۱۱ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.