به گزارش ایرنا، محمود شالویی عصر سهشنبه در چهاردهمین همایش بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در سبزوار افزود: این تاریخنگار زبده، با اثر خویش، نثر را همپای نظم فارسی پیش برده و در واقع تاریخ بیهقی، از مرزهای زبان فارسی نگاهبانی و محافظت میکند.
وی اظهار کرد: بیهقی با هنر ممتاز و چیرگی قلمی که دارد، در نقل و روایت حکایتهای تاریخ، خشکیها را از آن زدوده و تاریخ را با لطافت و نرمی سخن ارائه میکند.
رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران گفت: بیهقی به گونه ای اثرش را پرداخته است که شنونده و خواننده نه تنها خسته و ملول نمی شود، بلکه از آن بهره وافی و حظ کافی برده و اوقات خود را به نیکویی با این اثر به سر می برد.
به گزارش ایرنا، اول آبان، همزمان با روز ملی بیهقی، چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میانرشتهای نثر فارسی در دانشگاه حکیم سبزواری برپا شده است که تا فردا ادامه دارد.
در این همایش علاوه بر سخن شناسان و استادان ایرانی، شماری از نثرپژوهان، بیهقیپژوهان و پژوهشگران میانرشتهای از کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان، هندوستان، پاکستان، ازبکستان و ارمنستان به صورت حضوری و مجازی حضور دارند.
ابوالفضل بیهقی، تاریخنگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده کتاب تاریخ بیهقی از مورخان دوره غزنوی است که سال ۳۸۵ در روستای "حارث آباد" بیهق (سبزوار کنونی) متولد شد.
وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت "خواجه بونصر مُشکان" به کار پرداخت و در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد.
بیهقی در زمان عزالدوله عبدالرشید در سال ۴۴۰ قمری نیز چندی صاحب دیوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد و بعد از رهایی از زندان باقی عمر را در انزوا به سر برد و در سال ۴۷۰ هجری قمری درگذشت.
اثر گرانسنگ وی "تاریخ بیهقی" از سوی عمده کارشناسان، صاحبنظران و استادان ادبیات فارسی به عنوان فاخرترین نمونه نثر فارسی شناخته شده است و از این رو بیهقی را "پدر نثر فارسی" نام نهاده اند.
سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.