تهران-ایرنا- یک رسانه آمریکایی نوشت که غرب می خواست «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه را منزوی کند اما میزبانی اجلاس بریکس نشان داد که وی منزوی نشده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» در گزارشی درباره برگزاری اجلاس بریکس در کازان روسیه نوشت: اجلاس کازان بر افزایش همگرایی بین کشورهای غیرغربی تأکید دارد و از فوریه ۲۰۲۲ که جنگ اوکراین آغاز شد تاکنون، این بزرگترین اجلاسی است که پوتین میزبان آن بوده است.

سی‌ان‌ان به حضور کشورهای مخالف غرب مثل ایران، روسیه و چین در اجلاس کازان اشاره کرد و افزود: این اجلاس، نمایش همگرایی بین ملت هایی است که امیدوارند توازن قوا در جهان تغییر کند.

این رسانه آمریکایی نوشت: هدف پوتین این است که نشان دهد، علی‌رغم تلاش‌های غرب برای منزوی کردن روسیه، ائتلافی از ملت‌ها که بسیاری از آن‌ها از سلطه غرب ناراضی هستند، با مسکو همبستگی دارند.

سی‌ان‌ان افزود: کشورهای عضو بریکس و حتی کشورهایی خارج از این بلوک مانند ترکیه به‌طور فزاینده‌ای به سمت یک جهان چندقطبی تمایل دارند که هدف آن به چالش کشیدن سلطه آمریکاست.

این رسانه غربی به درخواست روسیه و چین برای تغییر ساختار نهادهای بین المللی در راستای ایجاد یک جهان چندقطبی اشاره کرد و افزود: مسکو و پکن ممکن است بخواهند از نشست کازان برای تغییر در ساختار قدرت جهانی استفاده کنند اما تنوع منافع ژئوپلیتیک بین اعضای بریکس و درگیری های کنونی در اوکراین و غرب آسیا می تواند انسجام اعضا در برابر غرب را تضعیف کند.

سی‌ان‌ان درباره اهداف اقتصادی برگزاری اجلاس کازان نیز نوشت: نشست کازان به پوتین فرصت می‌دهد تا ائتلاف برای دور زدن تحریم های غرب و ایجاد نظامی های مالی مستقل از دلار را پیگیری کند.

به گزارش ایرنا، شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس قرار است روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه برگزار شود.

گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور در ابتدا با حضور کشورهای روسیه، چین، هند و برزیل شکل گرفت و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست. در ابتدای سال جاری میلادی، کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، مصر و اتیوپی نیز به این گروه اضافه شدند.

روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دوره‌ای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت است و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش می‌دهند، برگزار کند.

طی دو روز، اجلاس اصلی بریکس با موضوع «تقویت چندجانبه گرایی» با حضور اعضا و اجلاس بریکس-پلاس با حضور اعضا و حدود ۳۰ کشور و سازمان دیگر با عنوان «بریکس و جنوب جهانی» برگزار می‌شود.