به گزارش ایرنا، تور ونسلند، هماهنگکننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه روز سه شنبه به وقت محلی افزود: چالشهای پیش روی مردم غزه «بسیار بزرگ» است که شامل نیازهای فوری به مواد غذایی و تجهیزات پزشکی و حفاظت می شود.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه بار دیگر خواستار آتش بس فوری و آزادی تمامی اسیران غزه شد و گفت: من از همه طرف های مرتبط می خواهم که فوراً این اهداف را دنبال کنند.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: غزه بخشی جدایی ناپذیر از فلسطین است. در نهایت راه حل غزه سیاسی است.
، «برنامه توسعه سازمان ملل متحد» (UNDP) اعلام کرد که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه که به گفته وزارت بهداشت فلسطین تاکنون زندگی بیش از ۴۲ هزار و ۶۰۰ نفر را گرفته و این منطقه را به دهه ۱۹۵۰ برگردانده است.
چیتوس نوگوچی از آژانس توسعه سازمان ملل، با آغاز مطالعهای در مورد تاثیرات اجتماعی-اقتصادی جنگ گفت که اقتصاد سرزمینهای فلسطین اشغالی، نوار غزه و کرانه باختری، اکنون ۳۵ درصد کوچکتر از زمان آغاز تهاجم رژیم اسرائیل به غزه در حدود یک سال پیش است.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی سازمان ملل در ژنو تصریح کرد که بر اساس برخی معیارها، سطح فقر در غزه اکنون به ۱۰۰ درصد نزدیک شده و نرخ بیکاری نیز به ۸۰ درصد رسیده است.
نوگوچی هشدار داد که توسعه در غزه، عقبگرد ۷۰ ساله داشته و به سطوح سال ۱۹۵۵ رسیده است.
پیش از این، فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز سه شنبه به وقت محلی گفت که وضعیت انسانی به نقطه وخیم رسیده است و اجساد در کنار جاده ها رها شده یا زیر آوار مدفون شده اند.
این مقام سازمان ملل در بیانیه ای گفت: "در شمال غزه، مردم فقط منتظر مرگ هستند."
لازارینی تصریح کرد: «من خواستار آتش بس فوری، حتی برای چند ساعت، هستم تا بتوانیم عبور و مرور ایمن بشردوستانه را برای خانوادههایی که میخواهند منطقه را ترک کرده و به مکانهای امنتری برسند، فراهم کنیم.»
مقامات بخش سلامت در غزه گفته اند که داروی لازم برای درمان بیماران آسیب دیده در این حمله سه هفته ای اسرائیل در حال اتمام است.
درخواست رئیس آنروا در حالی مطرح شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، وارد سرزمینهای اشغالی شده است تا بر اساس ادعای واشنگتن برای احیای مذاکرات آتش بس غزه تلاش کند.
واشنگتن از اسرائیل خواسته است تا اجازه دهد کمک های بشردوستانه بیشتری به شمال غزه ارسال شود و اسرائیل مدعی است کمک ها با تعداد زیادی کامیون و همچنین از طریق هوا ارسال شده است، اما پزشکان غزه می گویند که کمک ها به آنها نرسیده است.
به گزارش ایرنا، رژیم اشغالگر قدس با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسلکشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه، همچنان به جنایات نسلکشی علیه ساکنان این منطقه ادامه میدهد.