به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام سید ابوالحسن فاطمی شامگاه سهشنبه در دیدار با مسوولان هنری و امور سینمایی ادارههای حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سراسر کشور که برای حضور در هشتمین جشنواره ملی هنری فانوس در شهرکرد حضور دارند افزود: باید از ظرفیتهای مختلف هنری برای تبیین مفاهیم دوران دفاع مقدس استفاده شود.
وی اظهار داشت: هنرمندان باید واقعیتهای باشکوه دوران دفاع مقدس را با هنرمندی هرچه تمامتر به صورت معجزه آسایی به منصه ظهور برسانند و بازنشر کنند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری هنر در قالب دین، حق، مذهب و حقانیت گفت: یکی از آٍثار جبهه و شهادت شهدا در شهرهای مختلف ظهور و بروز دعاهای کمیل با حضور هزاران نفر از مردم بود.
حجت الاسلام فاطمی دفاع مقدس را گنج پرگهر برای ملت ایران دانست و یادآور شد: یکی از علتهای تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص زنده نگه داشتن یاد و خاطرات دوران دفاع مقدس در قالب برنامههای ارزنده و آموزنده، دور کردن جامعه از غفلت است.
وی اضافه کرد: در این دنیای طوفانی و متلاطم که فتنهها و مظاهر انحرافی رواج دارد زبان هنر میتواند شعله فروزانی برای هدایت، رشد و ترقی جامعه باشد.
جشنواره فانوس ابزاری برای انتقال عمیق مفاهیم دفاع مقدس
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری نیز گفت: جشنواره هنری ملی فانوس بهترین ابزار برای انتقال شایسته و عمیق مفاهیم دفاع مقدس در قالبهای هنری مختلف است.
سرهنگ منوچهر ذوالفقاری افزود: جشنواره هنری فانوس لبیکی به فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص استفاده از زبان و قالبهای هنری برای انتقال مفاهیم دفاع مقدس است.
وی اظهار داشت: این جشنواره تنها ظرفیتی است که میتواند تابلوی پرنقش و نگار دفاع مقدس را با همه جزییات، ریزهکاریها و ظرافتها برجسته و در جامعه نهادینه کند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چهارمحال و بختیاری گفت: جشنوارههای مختلف هنری بهترین ابزار برای مقابله با فراموشی، جلوگیری از انحراف و زدودن کج انگاریها و غبارهای ایجاد شده در خصوص دفاع مقدس هستند.
ذوالفقاری با اشاره به ارسال ۱۱ هزار و ۵۹۱ اثر به دبیرخانه سراسری هشتمین جشنواره ملی هنری فانوس اظهار داشت: این جشنواره در ۶ بخش شامل هنرهای نمایشی( تئاتر صحنهای و خیابانی)، هنرهای تجسمی (عکس، نقاشی، طراحی پوستر و بیلبورد)، فیلم (داستانی کوتاه، انیمیشین، مستند کوتاه و نماهنگ)، موسیقی و سرود (موسیقی باکلام، بیکلام و سرود)، رادیویی (نمایش رادیویی و پادکست) و بخش دانشآموزی ( عکس، تئاتر صحنه، سرود، و فیلم ۱۸۰ ثانیهای) برگزار می شود.
وی گفت: از مجموع آثار ارسال شده ۵۸۷ اثر در بخش هنرهای نمایشی شامل ۱۶۱ اثر تئاتر صحنهای، ۱۴۸ اثر تئاتر خیابانی و ۲۷۸ متن نمایشنامه، ۶ هزار و ۶ اثر در بخش هنرهای تجسمی شامل چهار هزار و ۵۷۱ اثر مربوط به عکس، ۶۷۰ اثر نقاشی، ۷۶۵ اثر طراحی پوستر و بیلبورد، یک هزار و ۱۴ اثر در بخش فیلم شامل ۱۶۳ اثر فیلم داستانی کوتاه، ۱۴۸ اثر انیمیشین، ۳۵۴ اثر مستند کوتاه و ۳۴۹ اثر نماهنگ است.
به گفته ذوالفقاری، همچنین از آثار ارسال شده ۷۷۶ اثر در بخش موسیقی و سرود به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از این تعداد ۲۱۹ اثر موسیقی با کلام، ۹۰ اثر موسیقی بیکلام و ۴۷۶ سرود، ۵۴۶ اثر در بخش رادیویی شامل ۱۸۶ نمایش رادیویی و ۱۷۸ پادکست و ۲ هزار و ۶۴۴ اثر در بخش دانشآموزی که از این تعداد یکهزار و ۳۴۲ اثر عکس، ۹۵ تئاتر صحنهای ، ۲۸۹ اثر سرود، ۸۲۲ اثر نقاشی و ۹۶ اثر فیلم ۱۸۰ ثانیهای می باشد.
وی یادآور شد:در مجموع ۴۳۹ اثر به مرحله نهایی راه یافته است که در آیین اختتامیه از نفرات اول تا سوم هر بخش تقدیر میشود.
به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی هنری فانوس از سال ۹۵ با ۶۵۰ اثر برگزار شد و اختتامیه هشتمین مرحله این جشنواره فردا دوم آبان در چهارمحال و بختیاری برگزار میشود.