حجتالاسلام جواد علیرضایی عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: بازسازی فضا و سر درب مقبره این هنرمند خوشنویس در جوار مقبره شعبان علیفرد، و مقداری از جداره بیرونی این آستان توسط دوستداران خوشنویسی و اساتید این رشته در شهرستان ری و همکاری اداره اوقاف صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم و شاخص ترین اقدامات عمادالکتاب جلوگیری از تغییر رسم الخط فارسی در دوره پهلوی اول است که اگر این تغییر رخ می داد شکاف بسیار مهمی بین نسل ما و میراث کهن و عظیم زبان فارسی به وقوع می پیوست.
میرزا محمدحسین سیفی قزوینی ملقب به عمادُالکُتّاب از استادان خوشنویس خط نستعلیق در یکصد سال گذشته بود که پیرو و گسترش دهنده سبک و شیوه خاص میرزای کلهر است.
میرزا محمدحسین سیفی قزوینی در قزوین در ۲۷ فروردین ۱۲۴۰ شمسی (۱۲۸۵ قمری) متولد شد و غالب عمرش به کتابت و تعلیم خط نستعلیق گذشت و پدرش قبالهنویس بود و مادرش از سادات سیفی قزوین، از این رو به این مناسبت سید بودن مادر، میرزا نامیده شد و مدتی نزد میرزا محمد علی خوشنویس خط آموخت.
وی در ۱۴ سالگی برای کار نزد تاجری از اهالی شیروان به بادکوبه رفت و در ۱۶ سالگی پای پیاده راهی عتبات شد، سه سال در کاظمین ماند، همراه یکی از علما به کربلا رفت و پنج سال در این شهر و نجف اقامت کرد و ضمن نوشتنِ خط، علوم دینی خواند و سرانجام به ایران بازگشت.
۲ سال در تهران ماند و ازدواج کرد و سال ۱۲۷۱ شمسی در خیابان ناصرخسرو آموزشگاه خوشنویسی دایر کرد و اسم آن را «دارالکتابه» گذاشت.
عمادالکتاب شاگردان بسیاری از جمله علی منظوری، ملکالخطاطین، حسن زرینخط، علیاکبر کاوه و ابراهیم بوذری داشت که هر یک به مقام استادی رسیدهاند.
مرحوم علی آقا حسینی یکی دیگر از شاگردان عمادالکتاب بود که خوشنویس معاصر عباس اخوین نزد وی تعلیم دیده است و از دیگر آثار ارزشمند عمادالکتاب قطعات سیاه مشق او میباشد که در نوع خود از لحاظ اسلوب بینظیر است.
عمادالکتاب بیست و ششم تیرماه سال ۱۳۱۵ در تهران در گذشت و در بقعه امامزاده ابو عبدالله شهرری به خاک سپرده شد.
بقعه امامزاده ابو عبدالله در منطقه شهر ری در جنوب تهران است که نسب وی به امام سجاد(ع) میرسد.
محوطه بقعه، قبرستان تاریخی است که تعداد زیادی از مشاهیر مذهبی، علمی، ادبی و سیاسی در آنجا مدفون هستند و آرامگاههای خانوادگی واقع در محوطه این مکان به سبک معماری دوره قاجار ساخته شدهاند.
مجموعه گورستان بقعه امامزاده عبدالله ۱۴ اردیبهشت ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد و قریب به ۵۰ شهید از جمله شهدای ۱۵خرداد سال ۱۳۴۲، ۱۷شهریور۱۳۵۷، شهدای ترور و حملات موشکی، دفاع مقدس، سلامت و مدافع حرم در این مکان آرمیده اند.
شهرری مرکز شهرستان ری در جنوب استان تهران و به نام قبله تهران شهرت دارد.