به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا احمدی روز چهارشنبه در جلسه شورای معاونین دادگستری استان با تشریح کارکرد سامانه سجام قوه قضائیه، افزود: هم اکنون بیش از سه هزار و ۷۰۰ نفر از استان زنجان در این سامانه، عضو هستند.
وی یادآور شد: برخی گزارشهای واصله محدوده وسیعی از موضوعات را در بر میگیرد و از حوزه مواد مخدر، اصناف متخلف، اسراف در منابع ملی و دیگر موارد را شامل می شود.
احمدی با تاکید بر ضرورت همکاری عموم با دستگاه قضا در راستای شناسایی عوامل تخلف و پیشگیری از ادامه آن، اظهار داشت: در حوزه مواد مخدر گزارش های مختلفی دریافت کردیم که منجر به دستگیری و کشف خانه تیمی شده است.
وی ادامه داد: در حوزه تغییر کاربری اراضی اقدامات خوبی انجام و به طور کلی ۵۵ مورد از گزارشهای واصله پیگیری شده و نتیجه به گزارش دهنده منعکس شده است.
احمدی گفت: این سامانه زیر نظر اداره کل پیشگیریها و مشارکتهای مردمی معاونت اجتماعی دستگاه قضایی اداره میشود و کارکرد آن بر مبنای خود اظهاری و داوطلبانه بودن ارسال گزارش در جهت افزایش مسئولیت اجتماعی افراد است که اثرات و فواید آن به خود مردم باز خواهد گشت.
وی با بیان اینکه متقاضیان فعالیت در حوزه پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی می توانند با ثبت نام در این سامانه گزارش های خود را جهت پیگیری ارسال کنند، تصریح کرد: گزارشهایی که از افراد دریافت میشود به صورت محرمانه و ناشناس در سیستم ثبت و پس از بررسی اولیه برای دستگاههای دولتی ارسال و مطالبهگری خواهد شد تا دستگاههای دولتی نواقص را برطرف کنند.
احمدی افزود: ورود دستگاه قضایی به گزارش های ارسالی تنها رسیدگی قضایی نیست بلکه اولین راهکار ارسال گزارش های تایید شده مردمی به دستگاه مورد نظر است که با تعامل و همکاری اقدام لازم نسبت به رفع مشکل و معضل صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: گزارش های ارسالی منحصر به افراد و موضوعات شخصی نیست بلکه حقوق عامه هم جزو اولویتهای این سامانه است به طور مثال در این سامانه مباحث زیست محیطی، منابع طبیعی یا رعایت نکردن موارد ایمنی در ساختمان ها، کارخانجات و ادارات اهمیت زیادی دارد.