به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، دفتر رئیس جمهوری فیلیپین در ۲۳ اکتبر (۲ آبان) جدیت در تحقیقات برای محاکمه قاتلان یک روزنامه نگار در یکی از استان های جنوبی این کشور را خواستار شد.
به گفته پلیس فیلیپین، ماریا ویلما رودریگز، ۵۶ ساله، در روز ۲۲ اکتبر (یکم آبان) در فروشگاهی در نزدیکی خانهاش در شهر زامبوانگا توسط یک مظنون به ضرب گلوله مورد اصابت سه گلوله قرار گرفت.
دفتر ارتباطات ریاست جمهوری فیلیپین در بیانیه ای که این حمله را وحشیانه توصیف کرد، گفت: این نوع اعمال شرورانه و وحشیانه در میان ملت ما جایی ندارد زیرا ما برای آزادی، دموکراسی و حاکمیت قانون بیش از هر چیز ارزش قائل هستیم.
کیمبرلی مولیتاس، یکی از مقام های پلیس شهر زامبوانگا گفت: پلیس یک مظنون را در ۲۳ اکتبر دستگیر کرده اما از معرفی این فرد خودداری کرد.
وی افزود: پلیس به عنوان درگیری خانوادگی را انگیزه اصلی این جنایت می داند.
قتل رودریگز، مادر چهار فرزند، تعداد روزنامهنگاران کشته شده از زمان روی کار آمدن مارکوس جونیور (رییس جمهور کنونی فیلیپین) در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد ۱۴۰۱) را به پنج نفر رساند.
به رغم فضای رسانهای این کشور که به عنوان یکی از آزادترین کشورها در آسیا رتبهبندی می شود، فیلیپین همچنان یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان برای خبرنگاران، به ویژه در مناطق دور از پایتخت است.
دادههای اتحادیه ملی روزنامهنگاران فیلیپین نشان میدهد تعداد روزنامهنگاران کشته شده در این کشور از زمان احیای دموکراسی در سال ۱۹۸۶ به ۲۰۰ نفر میرسد، و سال ۲۰۰۹ با ۳۲ مورد قتل، بدترین سال به شمار میآید.
اتحادیه روزنامهنگاران مالزی در بیانیهای که در فیسبوک منتشر شد، گفت: ما از پلیس شهر زامبوانگا میخواهیم تا در این مورد عمیقتر تحقیق کند.
این بیانیه اضافه میکند: ما به داستانی از پرونده حل نشده دیگری که به عنوان آرشیو یا آمار ذخیره میشود، نیاز نداریم.
فیلیپین از نظر تلاش برای محاکمه قاتلان روزنامه نگاران، در سال ۲۰۲۳ توسط کمیته حمایت از روزنامه نگاران مستقر در نیویورک در رتبه هشتم بدترین کشورها در جهان قرار گرفت.