به گزارش ایرنا، معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین با ابلاغ قدردانی وزیر علوم به برگزارکنندگان این همایش، گفت: فرهنگ و هنر مایه وحدت و موجب هویتبخشی به کشور و ملت می شود و هرچه در بخش علم و ادب و فرهنگ کار کنیم، باز هم کم است.
سعید حبیبا افزود: کمتر همایشی در کشور به صورت مستمر و ۱۴ دوره پیاپی برگزار میشود که امیدوارم چهاردهمین همایش بزرگداشت ابوالفضل بیهقی به اهداف ترسیم و تعیین شده خود رسیده باشد.
وی خاطرنشان کرد: بیهقی به عنوان شخصیتی بزرگ، ادیبی برجسته و مورخی صاحب نام در عرصه نثر فارسی درس های بسیاری برای ما دارد و می توانیم از روش، مرام و رفتار این بزرگمرد درسهای زیادی بگیریم.
معاون وزیر علوم با اشاره به آغاز سال جدید تحصیلی دانشگاهها، با ابراز امیدواری به تداوم برگزاری چنین همایشهایی افزود: دانشجویان حتی اگر در رشته های غیر از علوم انسانی مانند فنی و مهندسی و پزشکی تحصیل میکنند، باید با فرهنگ و ادب کشور خود آشنا شوند و برپایی رویدادهایی چون همایش ابوالفضل بیهقی میتواند این فضا را در دانشگاهها و جامعه ایجاد کند.
به گزارش ایرنا، وزیر علوم پاکستان نیز در آیین پایانی چهاردهمین همایش بزرگداشت بیهقی در سخنانی با ابلاغ سلام مردم پاکستان به مردم ایران و جامعه علمی ایران، گفت: برگزاری این همایش به یادبود ابوالفضل بیهقی، تاریخنگار نامدار و نویسنده برجسته ایرانی در واقع بزرگداشت خدمات او به تاریخ و فرهنگ ایران است.
پروفسور احمد مختار افزود: نیاز داریم که در کنار اشتراکات فرهنگی و دینی، ارتباطات علمی بین ۲ کشور ایران و پاکستان را توسعه دهیم و در قالب نشست و کنفرانسهای علمی و تبادلات فرهنکی، راه حل مشکلاتی را که در منطقه ما به وجود آمده است، پیدا کنیم.
وی گفت: دانشگاه ها و مراکز علمی ایران در زمینه تکنولوژی و فناوری، تحصیلات عالی و علوم انسانی پیشرفت زیادی داشته اند و آماده گسترش مبادلات علمی با ایران هستیم.
وزیر علوم پاکستان در حالی که به احترام مهمانان و حاضران در همایش بیهقی، سر تعظیم فرود آورده بود، برگزاری ۱۴ دوره این همایش را دستاورد بزرگی برای دانشگاه حکیم سبزواری برشمرد و این موفقیت را به دست اندرکاران، مدیران و استادان این دانشگاه تبریک گفت.
چهاردهمین همایش بینالمللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میانرشتهای نثر فارسی، اول آبان، همزمان با روز ملی ابوالفضل بیهقی به میزبانی دانشگاه سبزوار آغاز شده بود که امروز به کار خود خاتمه داد.
به گفته دبیر این همایش در مدت برگزاری دو روزه این رویداد ۱۲ سخنران ایرانی و خارجی از عراق، افغانستان، تاجیکستان، هندوستان، پاکستان، ازبکستان و ارمنستان به صورت حضوری و مجازی در ۲ نشست جداگانه در خصوص مطالعات میان رشتهای نثر فارسی و تاریخ بیهقی سخنرانی کرده و مقالات خود را ارائه کردند.
مهیار علوی مقدم گفت: در قالب این همایش ۹ کارگاه پژوهشی در سبزوار برپا شد که پژوهشگران برجسته ای چون دکتر بهمن نامور مطلق، دکتر حمیدرضا شعیری، دکتر ابوالفضل حرّی، دکتر محمدرضا مقدّسی، دکتر احمد رضی، دکتر قدسیه رضوانیان و دکتر میثم زندی به ارائه مطلب پرداختند.
وی رونمایی از کتابهای «از تار و پود نثر فارسی، از بلندای نثر فارسی و شهر در سایه اساطیر» و اهدای لوح تقدیر به برگزیده «جایزه بلاغی-زیباشناسی زندهیاد دکتر سیدمحمّد علویمقدّم» و نواختن «زنگ بیهقی» در مدارس سبزوار را از برنامه های جنبی این رویداد فرهنگی برشمرد.
ابوالفضل بیهقی از شناختهشدهترین و تاثیرگذارترین تاریخنگاران ایرانی است که از دیوانسالاران عصر غزنوی بود و با ثبت وقایع دوران سلطنت غزنویان، سهم بزرگی در نگارش تاریخ ایران دارد.
کتاب «تاریخ بیهقی»، تنها اثر ابوالفضل بیهقی، او را به یکی از ماندگارترین شخصیتهای اهل قلم در تاریخ ادبیات ایران تبدیل کرده است.