به گزارش ایرنا، هیات سوارکاری خراسانشمالی سال ها متولی مشخص نداشت و اسبداران و سوارکاران استان به ویژه شهرستان مرزی رازوجرگلان با مشکلات گوناگونی دست و پنجه نرم می کردند.
جشنواره ای برای دیده شدن اسب های این خطه برگزار نمی شد، خبری از تامین نهاده های دامی این حیوان نجیب نبود.
جدای از همه این مشکلات اسب های چابک این خطه نیز برای دیده شدن چاره ای جز حضور در مسابقات اسبدوانی استان گلستان نداشتند و به افتخارآفرینی در غربت عادت کرده بودند.
با وجود تمامی بی مهری ها نسبت به این صنعت ارز آور با تعیین تکلیف شدن این هیات ورزشی در ۲ سال اخیر، دغدغه مندی دوستداران اسب ترکمن و نهادینه سازی برنامه هایی همچون مسابقات اسبدوانی و جشنواره های زیبایی کم کم سایه بی مهری از این صنعت برداشته و فتیله امید دوباره در این رشته ورزشی روشن شد.
برنامه های توسعه ورزش سوارکاری نیز در ۲ سال اخیر همه جانبه دنبال شد به گونه ای که اقدامات تنها محدود به برگزاری جشنواره های زیبایی اسب اصیل یا مسابقات نبود بلکه با احداث بزرگترین پیست اسبدوانی و بهره برداری از آن رویای دیرین سوارکاران این خطه نیز به واقعیت بدل شد.
هزینه ۱۰۰ میلیارد ریالی برای پیست
رییس هیات سوارکاری خراسان شمالی در این باره می گوید: ۲۳ مهرماه سال ۱۴۰۱ کلنگ بزرگترین پیست و مجموعه سوارکاری شمالشرق کشور در مجموعه ۱۹ مهر بجنورد بر زمین زده شد تا فعالان این رشته ورزشی در استان خود نظاره گر تاخت اسب هایی باشند که می خواهند، صاحبان خود را از موانع توسعه و اشتغال عبور دهند.
محمدتقی ولیان می افزاید: فاز نخست این طرح که شامل خاک برداری و تسطیح رینگ پیست است سال گذشته با مشارکت اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی و سرمایه گذاری بخش خصوصی تکمیل شد است.
وی ادامه می دهد: برای ساخت این پیست اسبدوانی ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل مسوولیت های اجتماعی شرکت نفت هزینه شده است.
ولیان خاطرنشان می گوید: بی تردید بهره برداری از این پیست پای شمار زیادی از توریستهای علاقهمند صنعت اسب به استان باز و کم کم مسیر احیای صنعت اسبداری هموار می شود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای احیای صنعت اسبداری، بیان می کند: اقدامات هدفمندی همچون جشنواره زیبایی اسب اصیل ترکمن و مسابقات اسبدوانی در شهرستان های استان در ۲ سال گذشته انجام شده است.
رییس هیات سوارکاری خراسان شمالی می افزاید: هدف از برگزاری جشنواره ها و مسابقات معرفی بیشتر اسب اصیل ترکمن و ایجاد انگیزه برای پرورش دهندگان است.
به گزارش ایرنا، سه هزار سر اسب در خراسان شمالی وجود دارد که یک هزار و ۷۰۰ سر آن اسب اصیل ترکمن است.
شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۵۰ کیلومتری شمال بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی واقع است و افزون بر ۵۰ واحد خصوصی تولید و پرورش اسب در این شهرستان فعالیت دارند.
این شهرستان خاستگاه اصیل ترین اسب ترکمن شناخته شده و شمار اسبهای اصیل ترکمن در آن به ۷۰۰ سر میرسد.