به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلصالائمه» روز پنجشنبه در آیین شکرگزاری و جشن رکوردشکنی تولید گندم در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان مرکزی، افزود: تولید گندم در استان نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰ درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: استان مرکزی در سایر حوزههای تولیدات کشاورزی ازجمله باغداری، زراعت و دامداری هم جزو استانهای برتر کشور است و مازاد بسیاری از محصولات کشاورزی این خطه به استانهای دیگر صادر میشود.
استاندار مرکزی درباره پیشرو بودن استان در تولید و مصرف نان کامل هم گفت: با اجرای نهضت نان کامل انقلابی در حوزه تغذیه در استان شکل گرفت و اکنون ۹۰ نانوایی در استان از آرد کامل استفاده میکنند.
مخلصالائمه در ادامه به طلب گندمکاران اشاره کرد و گفت: بدهی گندمکاران، دغدغه همه مسئولان در استانها است که این مشکل باید در سطح ملی حل و مطالبات این قشر پرداخت شود.
وی بیان کرد: کشور انتظار تولید این میزان حجم تولید گندم را در سال جاری نداشت و لازم است برنامهریزی و پیشبینی لازم در سال زراعی جدید لحاظ شود تا گندمکاران دچار آسیب نشوند.
استاندار مرکزی درباره کیفیت نان در استان هم گفت: آموزش نانوایان باید مورد توجه قرار گیرد و کیفیت آرد هم باید ارتقا یابد تا نان مطلوب و مورد رضایت مردم قرار گیرد.
مخلصالائمه افزود: برای طبخ نان با کیفیت، مقداری گندم با کیفیت وارد سیلوهای استان شده که بدون شک رضایت شهروندان از کیفیت نان را به دنبال خواهد داشت.
تولید ۵۰۰ هزار تن گندم در استان مرکزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: کشاورزان استان در سال زراعی رکود تولید گندم را با تولید ۵۰۰ هزار تن شکستند و سه برابر نیاز استان برداشت حاصل شد این افتخار رحمت خدا و زحمت کشاورزان به دست آمده است.
«علی صفری» افزود: تاکنون ۴۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده که گندمکاران شهرستانهای شازند، ساوه و فراهان به ترتیب با ۱۱۸ هزارتن، ۶۸ هزار تن و ۵۷ هزار تن در این خصوص رکورددار بودهاند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.