سبزوار - ایرنا - موسس و مدیر خانه تاب‌آوری ایران گفت: سبزوار فرهنگ، هویت، کلمه و کتابت فارسی را از گلوی متجاوزان مغول بیرون کشید و اینکه امروز ما به فارسی حرف می‌زنیم را مرهون سلحشوری، شهامت و تهوری هستیم که در این خاک ریشه دارد.

به گزارش ایرنا،‌ دکتر محمدرضا مقدسی که برای شرکت در چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی به غرب خراسان سفر کرده است، روز پنجشنبه در جمع شماری از فرهیختگان سبزوار اظهار کرد:‌ تاب آوری تلاش برای قربانی نشدن است، تاب آوری فرهنگی تلاش می کند که دارایی ها و توانایی های فرهنگی را پاس داشته و موجب گسترش و توسعه آن شده و از اضمحلال و قربانی شدن آن ها در برابر غفلت، هجمه و هجوم و عوامل داخلی و خارجی محافظت کند.

وی با بیان اینکه "به نمایندگی از گروه نویسندگان و مترجمان خانه تاب آوری ایران، تمام قد در برابر مردم شایسته و لایق سبزوار کرنش می کنم"، افزود: دانشگاه حکیم سبزواری با تلاش های مجدانه شماری از استادان خود موفق شده است برای نخستین بار صاحب مأموریت ملی در زمینه تاب آوری مبتنی بر موقعیت فرهنگی شود و این اتفاق بسیار مهمی است که جای تبریک دارد.

چهاردهمین همایش بین‌المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان‌رشته‌ای نثر فارسی، اول و دوم آبان، همزمان با روز ملی ابوالفضل بیهقی به میزبانی دانشگاه سبزوار برگزار شد که در این همایش دوروزه ۱۲ سخنران ایرانی و خارجی از عراق، افغانستان، تاجیکستان، هندوستان، پاکستان، ازبکستان و ارمنستان به صورت حضوری و مجازی در ۲ نشست جداگانه در خصوص مطالعات میان رشته‌ای نثر فارسی و تاریخ بیهقی سخنرانی کرده و مقالات خود را ارائه کردند.

ابوالفضل بیهقی از شناخته‌شده‌ترین و تاثیرگذارترین تاریخ‌نگاران ایرانی است که از دیوان‌سالاران عصر غزنوی بود و با ثبت وقایع دوران سلطنت غزنویان، سهم بزرگی در نگارش تاریخ ایران دارد.

کتاب «تاریخ بیهقی»، تنها اثر ابوالفضل بیهقی، او را به یکی از ماندگارترین اهالی قلم در تاریخ ادبیات ایران تبدیل کرده است.