به گزارش ایرنا، ویژگی این همایشها علاوه بر ترویج ورزش آسان و کمهزینه در بین مردم، تاکید بر حضور خانوادگی است تا بتوان ورزش در دسترس عموم قرار گیرد.
فرهنگ ورزش همگانی، تحرک، پویایی و افزایش فعالیتهای بدنی باید در بطن جامعه نهادینه شود و طرح ملی ورزش و مردم در راستای توسعه فرهنگ ورزش همگانی در کشور اجرا خواهد شد.
اصل قانون اساسی مبنی بر آموزش و تربیتبدنی رایگان برای مردم ، ورزش همگانی یک رشته چند وجهی است که توسعه این رشته مشارکت همه دستگاههای اجرایی را میطلبد.
مناسب نبودن تحرک و فعالیت بدنی در کشور
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان میگوید: براساس برآوردهای انجام شده در بحث تحرک و فعالیت بدنی؛ کشور شرایط خوبی در این بخش به خصوص پس از شیوع ویروس کرونا ندارد.
علیرضا کلانتری در گفت وگو با ایرنا در شهرکرد با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد میزان تحرک در کشور بعد از کرونا به شدت کاهش یافته است، اظهار داشت: براساس اطلاعات مرکز آمار ایران و دفتر تحرک بدنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ترتیب۵۱ و ۵۲ درصد جمعیت کشور فعالیت و تحرک بدنی دارند اما براساس برآورد میدانی انجام شده از سوی وزارت ورزش و جوانان تنها ۲۱ درصد جامعه از تحرک و فعالیت بدنی لازم (داشتن ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی در هفته) برخوردار هستند.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: در همین ارتباط با توجه به مطالبههای مردمی فعالیتهای مناسب و امیدوار کنندهای در وزارت ورزش و جوانان برای کاهش و جبران این ناترازیها در حال انجام است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص زیرساختهای لازم در ورزش همگانی گفت: انجام ورزشهای همگانی برخلاف ورزش قهرمانی با توجه به گسترهای که دارد در هر فضایی امکانپذیر است.
به گفته کلانتری، بستر اولیه ورزش همگانی خلاقیت، نوآوری و استفاده از همه ظرفیتهای موجود از جمله اماکن ورزشی پارکها، بوستانها، اماکن بخشی خصوصی و استفاده از توان سرمایهگذاران برای ایجاد زیرساختهای ورزشی است و بستر دوم پیشبینی شده برای ورزش همگانی فضای مجازی و یا همان فضای واقعی ناملموس است که نقش مهمی در جبران کمبود زیرساختها دارد.
وی با تاکید براینکه اگر مردم پای کار ورزش بیایند ضمن نهادینه شدن فرهنگ فعالیت و تحرکبدنی در کشور بخش بزرگی از کمبود زیرساختها جبران میشود ادامه داد: تلاش میشود زیرساختهای ورزشی براساس آمایش سرزمین محیط جغرافیایی، ظرفیتها، نیازها و استعدادها گسترش یابد.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: انجام ورزشهای همگانی برخلاف ورزش قهرمانی با توجه به گسترهای که دارد در هر فضایی امکانپذیر است.
به گفته کلانتری، بستر اولیه ورزش همگانی خلاقیت، نوآوری و استفاده از همه ظرفیتهای موجود از جمله اماکن ورزشی پارکها، بوستانها، اماکن بخشی خصوصی و استفاده از توان سرمایهگذاران برای ایجاد زیرساختهای ورزشی است و بستر دوم پیشبینی شده برای ورزش همگانی فضای مجازی و یا همان فضای واقعی ناملموس است که نقش مهمی در جبران کمبود زیرساختها دارد.
وی با تاکید براینکه اگر مردم پای کار ورزش بیایند ضمن نهادینه شدن فرهنگ فعالیت و تحرکبدنی در کشور بخش بزرگی از کمبود زیرساختها جبران میشود ادامه داد:تلاش میشود زیرساختهای ورزشی براساس آمایش سرزمین محیط جغرافیایی، ظرفیتها، نیازها و استعدادها گسترش یابد.
نرم افزار گامیران ؛ فناوری در خدمت توسعه ورزش خانوادگی
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی با اشاره به رونمایی از نرمافزار " گامیران" گفت: نرمافزار گامیران با هدف ایجاد انگیزه، پایش و تشویق مردم به پیادهروی در فدراسیون ورزشهای همگانی کشور طراحی شده است.
علی خلیلی در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا با تاکید براینکه پیادهروی یک ورزش آسان، ارزان و در دسترس است افزود: هر فرد اگر بتواند روزانه هشت تا ۱۰ هزار قدم پیادهروی داشته باشد میتواند از سلامت عمومی (سلامت جسمی و روحی) برخوردار باشد.
وی اظهار داشت: با طراحی و اجرای نرمافزار گامیران آن دسته از افرادی که وارد این نرم افزار( App) میشوند و پیادهروری میکنند به صورت روزانه، ماهانه و سالانه پایش و مورد تشویق قرار میگیرند.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی کشور گفت: همچنین با نرمافزار گامیران رویدادهای بزرگی مانند صبح و نشاط و پخش زنده استانها پوشش داده میشود و از این راه مردم به انجام فعالیت بدنی تشویق میشوند.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی نیز با اشاره به کم تحرکی در جامعه گفت: در گذشته ماشینی شدن زندگی از جمله عوامل کم تحرکی و فعالیت ناکافی عنوان میشد در حالی که امروز فضای مجازی اوقات فراغت بسیاری از افراد را پرکرده است و از عوامل موثر و تاثیرگذار در کاهش فعالیت بدنی شناخته میشود.
خلیلی افزود: براساس آمار سال ۱۳۹۵ سرانه ورزشی کشور تنها ۱۳ دقیقه اعلام شده که نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین است؛ براساس برنامهریزی انجام شده تلاش میشود این سرانه تا سال ۱۴۱۰ به ۳۰ دقیقه افزایش یابد.
وی با اشاره به طرح ملی ورزش و مردم گفت: آگاهی بخشی و ارائه اطلاعات کافی به مردم در خصوص ضرورت انجام فعالیتهای بدنی را گامی اساسی در راستای دانش افزایی و ارتقای سواد بدنی عنوان کرد و گفت: امروز دولت در تلاش است با روانسازی در امور، شرایط ورزش ارزان و رایگان را برای مردم فراهم کند.
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی با اشاره به برگزاری همایشهای پیادهروی خانواده محور گفت: در زمان حاضر ۲۲۱ شهرستان برای برگزاری همایش پیاده روی خانوادهمحور همزمان با میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر شرکت کردند.
وی در خصوص اهمیت و ضرورت برگزاری همایشهای پیادهروی خانوادگی اظهار داشت: برگزاری این همایشها و طرحهای مختلف از جمله طرح ملی ورزش و مردم در ارتقای سواد و فعالیت بدنی تاثیر گذار هستند.
دسترسی مردم به ورزش کمهزینه
مسوول کمیته ورزش روزانه کشور نیز معتقد است: برنامه ملی ورزش و مردم طرحی هوشمندانه و تلاشی برای حرکت به سمت سبک زندگی سالم و با کیفیت تر شدن زندگی مردم است.
امیر یگانه با اشاره به برنامه راهبردی فدراسیون ورزشهای همگانی در خصوص فعالیت کمیته تخصصی ورزش صبحگاهی و عصرگاهی افزود: ورزش روزانه از زیرمجموعههای ورزش همگانی و شامل ورزش صبحگاهی و عصرگاهی است و در هردوی آنها توصیه میشود مدت زمان ورزش کردن بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، همراه با ۱۰ دقیقه پیاده روی باشد.
چهارمحال و بختیاری پیشگام در ورزش پیادهروی
رییس هیات ورزش های همگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به جایگاه برتر استان در ورزشهای همگانی در کشور گفت: شهرکردبزودی به عنوان شهر مجری طرح آزمایشی (پایلوت) جدید ورزش محلات در معرفی کشور میشود.
مرتضی محمدیان دهکردی در گفت وگو با ایرنا افزود: توسعه ورزش های همگانی توسط وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون ورزش های همگانی ابلاغ شده است و هماکنون در استان موضوع ایستگاههای ورزش صبحگاهی فعال است و چهارمحال و بختیاری به عنوان یکی از استانهای سرآمد در ورزش صبحگاهی کشور تبدیل شده است.
وی گفت: هماکنون ورزش شهروندی با موضوع المپیاد ورزش محلات در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته است و در راستای اجرای این طرح نشست مشترکی بین اداره کل ورزش و جوانان، هیات ورزش های همگانی استان و شهردار شهرکرد برگزار شد تا بتوان با استفاده از ظرفیت ورزشی شهرداری شهرکرد، اجرای این طرح در شهرکرد آغاز شود.
محمدیان اظهار داشت: با توجه به اینکه راه ورزش قهرمانی از ورزش همگانی میگذرد و ورزش همگانی در حوزه محلات از دیرباز مورد استقبال بوده است، توسعه این ورزش یک راهکار برای افزایش شور و نشاط اجتماعی و لازمه زندگی شهری است.
به گفته وی، در این طرح توسعه ۱۰ رشته ورزش انفرادی و ۱۰ رشته ورزش گروهی از جمله فوتبال گل کوچک، بستکبال و والیبال خیابانی، دارت، طنابکشی، طناب زنی، و بازیهای فکری، شطرنج، داژبال ، تنیس روی میز و بدمینتون و اجرا میشود.
وی یادآور شد: شهرداری شهرکرد نیز آمادگی خود را برای در اختیار گذاشتن فضاهای ورزشی و زمینهای چمن برای اجرا وتوسعه این ورزش اعلام کرده است.
گسترش پیادهروی سازمانی
پیادهروی خانوادگی به مناسبت هفته نیروی انتظامی با همت اداره کل ورزش و جوانان، هیات ورزشهای همگانی و فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی چهارمحال و بختیاری روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: شرکتکنندگان در این برنامه ورزشی از میدان معلم تا پارک ملت شهرکرد پیاده روی کردند.
سرهنگ مرتضی عسگری افزود: این همایش پیادهروی به مناسبت گرامیداشت هفته نیروی انتظامی در شهرکرد برگزار شد.
وی هدف از برگزاری پیادهروی خانوادگی را ارتقای روحیه نشاط و شادابی در بین خانوادهها و تشویق مردم به گرایش به سمت فعالیتهای ورزشی عنوان کرد.
به گفته برخی از کارشناسان حوزه ورزش، هماکنون چهارمحال و بختیاری در زمینه فعالیت بدنی و تحرک جایگاه خوبی دارد و در جایگاه ۲۹ در کشور قرار دارد.