امیر جمشیدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان صادرات کالا به کشورهای بریکس از نظر وزنی ۲۸ و از نظر ارزشی ۹۸ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
به گفته وی، کشورهای خریدار کالاهای صادر شده از گمرکات مازندران، طی هفت ماهه سال ۱۴۰۳ به ترتیب روسیه با ۷۸ میلیون دلار، امارات با سه میلیون دلار، هند ۲ میلیون دلار و چین ۱۳۲ هزار دلار بودند و کالاهایی نظیر سیمان، محصولات لبنی، محصولات شیمیایی، موادپلاستیکی، کیوی، ماشین آلات و...به این کشورها ازطریق گمرکات مازندران صادر شده است.
ناظر گمرکات مازندران در خصوص آمار واردات گمرکات مازندران از کشورهای عضو بریکس در هفت ماهه امسال افزود: در این مدت میزان واردات گمرکات مازندران از کشورهای بریکس یک میلیونو ۸۵۸ هزار تن به ارزش ۶۴۶ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۱ درصد افزایش داشته است.
مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.
منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.
بندر فریدونکنار حدود ۶۹ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار میرود.
این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.
گروه بریکس سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد.
جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. به گفته برخی مقامات روس، عربستان با وجود دعوت به این گروه، همچنان در حال تصمیم گیری در این زمینه است. وزیر امورخارجه عربستان سعودی در این اجلاس ریاست هیأت این کشور را برعهده داشت.
اجلاس شانزدهم سران بریکس، نخستین نشست رهبران این گروه است که با حضور رسمی ایران به عنوان عضو تمام عیار برگزار شد.