کرمانشاه - ایرنا - کارشناس ناظر بر کیفیت و توسعه بازار آبزیان اداره کل شیلات استان کرمانشاه گفت: ماهی به دلیل داشتن اسیدهای آمینه ضروری، به عنوان یک غذای فراسودمند محسوب می‌شود و نقش مهمی در سلامتی انسان دارد.

دکتر تارا زارعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ماهی و سایر غذاهای دریایی به دلیل داشتن اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین های محلول در چربی و مواد معدنی مانند ید و سلنیوم به عنوان یک غذای فراسودمند معرفی می شوند.

وی یادآور شد: مطالعات نشان داده است که مصرف آبزیان به دلیل وجود امگا ۳ و ید می تواند بر جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری های مزمن قلبی و عروقی، آرتروز، نارسایی کلیه و کم کاری غده تیروئید موثر باشد.

کارشناس ناظر بر کیفیت و توسعه بازار آبزیان اداره کل شیلات استان کرمانشاه در ادامه گفت: اسیدهای آمینه مواد مغذی پراهمیتی هستند که لازمه‌ بنیادین برای زندگی و حفظ سلامتی به شمار می‌روند، اسیدهای آمینه که در گروه درشت‌مغذی‌ها قرار می‌گیرند، در واقع مواد تشکیل‌دهنده‌ی پروتئین‌ها هستند از اینرو پروتئین و اسیدهای آمینه از عناصر هسته‌ای زندگی هستند و همه‌ انسان‌ها به آن‌ها نیاز دارند.

دکتر زارعی با بیان اینکه بیشتر ماهی‌ها می‌توانند همه‌ اسیدهای آمینه ضروری و سایر ریزمغذی‌های مهم بدن را را تأمین کنند یادآور شد: همچنین مصرف آبزیان به ویژه ماهی می تواند بر بهبود عملکرد مفاصل، ترمیم زخم، سوختگی، عضله سازی و تنظیم هورمون ها تاثیرگذار باشد بطوریکه در بسیاری از محصولات دارویی، مکمل های ورزشی، جوانساز پوست و یا فرمولاسیون کرم های ترمیم کننده زخم و سوختگی از پروتئین هیدرولیز شده آبزیان استفاده می شود.

وی با بیان اینکه متخصصان تغذیه ، مصرف ۳۰ گرم ماهی در روز را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن یاد شده توصیه می کنند، یادآور شد: در بین ارزش غذای آبزیان پرورشی (قزل آلا و کپور ماهیان) و صید شده از دریا (قباد، حلوا، هامور و غیره) تفاوت چندانی وجود ندارد و مهمترین عامل موثر بر خواص تغذیه ای آبزیان انتخاب روش پخت آنهاست.

کارشناس ناظر بر کیفیت و توسعه بازار آبزیان اداره کل شیلات استان کرمانشاه تاکید کرد: مطابق آخرین مطالعات برای بهرمندی از حداکثر خواص تغذیه ای آبزیان باید به میزان حرارت دهی، تخریب پروتئین و اکسید شدن اسیدهای چرب پس از آن توجه کرد.

زارعی افزود: بالاترین میزان اکسید شدن اسیدهای چرب و از دست رفتن مواد مغذی در آبزیان مربوط به روش سرخ کردن است و روش های کبابی، تنوری و بخار پز کردن به خواص تغذیه ای این ماده غذایی مهم، کمترین میزان آسیب را می رسانند.

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه هم اکنون با دارا بودن ۴۶۰ واحد شیلاتی در قالب ۳۷۸ مزرعه سردابی سالانه ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن و همچنین با داشتن ۸۰ واحد مزرعه گرمابی و تولید هفت هزار و ۶۰۰ تن و ۲ مزرعه تولید ماهیان خاویاری با تولید ۱۰ تن و نیز چهار مجتمع سردآبی و یک مجتمع گرمابی به همراه چهار واحد پرورش ماهی در قفس یکی از قطب های مهم تولید ماهی در بین استان های غیرساحلی کشور محسوب می شود.

این استان هم اینک رتبه دوم را در تولید ماهیان گرمابی در کشور در بین استان های غیرساحلی داراست.