ایلام - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان ایلام در آیین افتتاح دادگاه‌های صلح مرکز استان با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، گفت: بیش از ۶۲ درصد پرونده‌های قضایی در شوراهای حل اختلاف ایلام منجر به صلح می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مراکز امروز شنبه با حضور حجت الاسلام " اله‌نور کریمی تبار" نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، "علی‌محمدی" رئیس کل دادگستری ایلام، کارکنان و اعضاء شورای حل اختلاف و هیئت‌های صلح، دادگاه صلح مرکز استان راه اندازی شد.

پیش از این دادگاه‌های صلح در تمام حوزه‌های قضایی شهرستان‌های استان ایلام راه‌اندازی شده بود و امروز ۶ شعبه دادگاه صلح در مرکز این استان راه‌اندازی شد.

رئیس کل دادگستری استان ایلام در این مراسم، اظهار کرد: دادگاه‌های صلح با رسیدگی با دعوای کوچک و متوسط نقش مهمی در کاهش اطاله دادرسی در دستگاه قضایی خواهند داشت.

" عمران علی محمدی" با بیان اینکه امروز دادگاه صلح مرکز ایلام را به عنوان شانزدهمین و آخرین دادگاه صلح استان افتتاح شد، یادآور شد: دادگاه‌های صلح در تمام شهرستان‌های استان در یک ماه گذشته موفق عمل کرده‌اند و این دادگاه در مرکز استان هم از امروز راه اندازی و پرونده‌ها از دیروز به این شعب ارجاع شده است.

وی بیان کرد: دادگاه صلح به عنوان یکی از نهادهای نظام قضایی با هدف تسهیل دسترسی به عدالت و کاهش بار کاری دادگاه‌های عمومی ایجاد شده و این دادگاهها با رسیدگی با دعوای کوچک و متوسط نقش مهمی در کاهش اطاله دادرسی خواهند داشت.

رئیس کل دادگستری استان ایلام با اشاره به کنترل و مدیریت صحیح اطاله دادرسی در این استان، افزود: استان ایلام در حوزه اتقان آرا جزو استان‌های برتر کشور بوده و کمترین موجودی در شعب رسیدگی کننده و اجرای احکامها در سراسر کشور متعلق به استان ایلام است.

علی‌محمدی با تاکید بر اینکه در سال گذشته شوراهای حل اختلاف استان مقام سوم در کل کشور را کسب کرده دست آورد، ابراز کرد: بیش از ۶۲ درصد پرونده‌ها در شوراهای حل اختلاف استان به صلح و سازش منجر می‌شود و هیئت صلح استان در مساجد، ادارات و به تازگی نیز در پتروشیمی ایلام مستقر شد است.

وی خاطرنشان کرد: بحمدالله ما قضات خوب و جوان و پای کار داریم، در این دادگاه صلح در ۲تا از شعب۲ نفر از روحانیون معزز این دستگاه حضور دارند که به طور قطع در گسترش صلح و سازش نقش پررنگ تری ایفا خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، دادگاه صلح، نهاد جدیدی است که به موجب قانون شوراهای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده و از جهت صلاحیت، این نهاد متفاوت از دادگاه های عمومی است.

طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیت‌های شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، مضاف بر صلاحیت‌های جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده را داراست.

دعاوی در صلاحیت دادگاه صلح، ترکیبی از دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده است و فلسفه وجودی این دادگاه، ترویج و توسعه هر چه بیشتر صلح و سازش در میان مردم است.

دادگاه صلح، صلاحیت رسیدگی به دعاوی مالی تا یک‌صد میلیون تومان، دعاوی در خصوص جهیزیه، مهریه و نفقه، دعاوی حصر وراثت، دعاوی در خصوص اصلاح شناسنامه و مدرک تحصیلی و غیره.. را دارد و در حقیقت این دادگاه صلاحیت بررسی پرونده‌های مختلف ۲۲ عنوان حقوقی را دارا است.

رفع اطاله دادرسی، سرعت در رسیدگی و تعیین تکلیف پرونده‌ها از جمله مزیت‌های دادگاه صلح بوده و این دادگاه در امور کیفری، حقوقی و خانواده دارای صلاحیت رسیدگی است.