به گزارش ایرنا، دکتر فریدون عبدالملکی روز شنبه در جلسه کارگروه فرهنگ سلامت اظهار کرد: تغییرات فرهنگی برای رشد ارزش های جامعه و کاهش ضد ارزشها میتواند بر سلامت جامعه تاثیر مثبتی بگذارد.
وی با اشاره به اینکه اظهار نظر در رابطه ارزیابی یک موضوع، نیازمند یک معیار واحد مقایسه ای است، گفت: اگر آمار خودکشی در جهان را مورد بررسی قرار دهیم، بالاترین آمار مربوط به کشور اسکاندیناوی، کره جنونی و ژاپن با نرخ خودکشی ۳۲ در ۱۰۰ هزار است که بعد از آن آمریکا در رده ۲۶ در ۱۰۰ هزار قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه فرهنگ جامعه از رفتار نشات میگیرد، گفت: بعضی رفتارهای آسیب زا و ضد ارزش در جامعه به غلط مورد تایید قرار میگیرند و موجب ایجاد یک فرهنگ نادرست میشوند و جوامع را دچار آسیب خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه کاهش فرهنگ های غلط نیازمند تدوین تمهیدات اندیشمندانه است، افزود: همکاری نهادهای مختلف در پیشروی این هدف بسیار مهم است که نیازمند زمان، برنامه های راهبردی و شناسایی رفتارهای آسیبزا و ارزشمند و بسیار مهم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: پیشنهاد میشود در هر مجموعه، چه در خانواده، اداره یا مدرسه، بایدها و نبایدها شناسایی و برای رفتارهای مثبت (بایدها) تشویق و برای رفتارهای منفی (نبایدها) هزینههایی تعیین شود تا افراد به عواقب رفتارهای نادرست پی ببرند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه رفتارها در طول زمان، به فرهنگ تبدیل میشوند، بیان کرد: اگر مردم ارزشها را بشناسند و به امتیازات آن پی ببرند، این فرهنگ ادامه خواهد همچنین با تشویق و آموزش نسلهای جدید، میتوان فرهنگ استفاده از آن را در جامعه نهادینه کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه ارتقا فرهنگ سلامت یک موضوع حیاتی برای جامعه است، تاکید کرد: فرهنگ مجموعهای ارزش ها و ضد ارزش هاست و هدف ما برای ایجاد یک فرهنگ صحیح، تغییر فرهنگ به سمت کاهش رفتار های آسیب زا و ترویج رفتارهای مثبت است که نیازمند برنامه مستمر و همکاری نهاد های مختلف است.