به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه رای الیوم، پس از شهادت یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس، تحرکاتی در زمینه برقراری آتش بس در غزه در پایتخت های عربی با حمایت و دستور مستقیم آمریکا و استقبال غیرمنتظره رژیم اسرائیل از هر طرحی شروع شد. این تحرکات شتابزده و مبهم، سئوالات زیادی را درباره علل و انگیزه ها و نیز نتایج احتمالی در سایه اصرار این رژیم برای تسلط بر غزه و سلطه نظامی کامل بر آن و اجرای طرح کوچاندن بزرگ ساکنان شمال غزه، مطرح کرده است.
این رسانه ادامه داد: طی روزهای گذشته در پایتخت های عربی از جمله قاهره و دوحه چندین جلسه محرمانه و علنی میان هیات های عربی، آمریکایی و اسرائیلی و نیز یک هیات از حماس با مقامات مصری برگزار شده که محور همه جلسات، آتش بس در غزه بوده است. صحبت از طرحی است که تاکنون مخفی نگه داشته شده است. این تحولات در عین حال که موجب ابراز خوش بینی برخی شده اما برخی دیگر، درباره طرح ها و تحرکاتی که به مثابه دام برای فلسطینیان باشد، به شدت هشدار دادند.
رای الیوم نوشت: در قاهره در راستای احیای مذاکرات مربوط به آتش بس میان مقاومت و اشغالگران تلاش میشود و در دوحه پایتخت قطر نیز حرکت هایی انجام شده است. با تحرک اخیر قطر به عنوان میانجی گر اصلی، امیدها برای پیشرفت در مذاکرات مربوط به آتش بس بیشتر شده است.
«عبدالله الخاطر» تحلیلگر سیاسی قطری در این زمینه ابراز عقیده کرد: برای اولین بار احساس می کنیم که جدیت در زمینه اقدامات مربوط به برقراری آتش بس در غزه و لبنان وجود دارد. اسرائیل پس از تجربه لبنان به دنبال راهکاری برای برون رفت از اوضاع است. درباره حماس نیز درجه ای از اطمینان وجود دارد.
رای الیوم ادامه داد: دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به خانواده های اسرای اسرائیلی اعلام کرده که تلاشهایی برای ایجاد توافق کوچک وجود دارد که شامل آزادی چهار اسیر در غزه و آتش بس دوهفتهای است.
از سوی دیگر، منابع سیاسی در تل آویو اعلام کردند که این بار سیگنال مثبت درباره مذاکرات وجود دارد که «ایتامار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» دو عضو کابینه نتانیاهو را به هراس انداخته است. آنها مخالف مذاکره و رفتن تیم موساد به دوحه هستند.
این منابع افزودند: تضمینی وجود ندارد، برای اینکه مذاکرات نتیجه بخش باشد، اما نتانیاهو مایل است که مخالفت از جانب حماس باشد نه از جانب او.
رای الیوم در پایان با طرح این دو پرسش که "آیا تحرکات جدیدی برای توقف جنگ در غزه وجود دارد یا دام جدیدی از سوی نتانیاهو گسترده شده است؟ و آیا فشارهای عربی واقعی برای توقف نسل کشی در غزه وجود دارد؟ "، پاسخ به آنها را به تحولات روزها و هفته های آینده گره زد.