به گزارش روز چهارشنبه ایرنا؛ «محمدجواد خجسته» در اولین نشست مشورتی بخشداران با دفتر روستایی استانداری، افزود: با پیگیریهای صورت گرفته و دفاع کامل از طرحهای درآمدزای دهیاریها و شرکتهای تعاونی دهیاری های استان در جلسه، ۱۶ طرح ارائه شده جمعا به مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال به تصویب کمیته ملی وام کشوری رسید.
وی گفت: با اجرای این طرحها شاهد ایجاد منابع پایدار درآمدی و نیز رشد و توسعه و عمران و آبادی بیش از پیش روستاها خواهیم بود.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری کرمانشاه در ادامه این نشست گفت: بخشداران و دهیاریها به عنوان صف مقدم در ساختار وزارت کشور و حکمرانی کشور نیازمند توجه ویژه و تقویت بیشتر هستند.
وی با اشاره به اینکه دفتر روستایی وظایف گوناگونی در حوزه توانمندسازی و توسعه روستایی بر عهده دارد تصریح کرد: این وظایف ۲ بُعد دارد که یکی از آنها پیگیری امورات و برنامه ها از طریق دهیاریها و دیگری نظارت و پیگیری توسط بخشداریها است.
خجسته افزود: در تلاش هستیم تا با برجسته تر کردن نقش بخشداری ها و دهیاری ها در توسعه استان، این مجموعه ها را فعال تر و پویاتر کنیم.
وی ادامه داد: این نشست های مشورتی به صورت مستمر ادامه خواهد یافت و با توجه به موضوع این نشست ها هر بار در یکی از شهرستان ها برگزار می شود.
به گفته او در این نشست ها آموزش های لازم پیرامون آشنایی با موضوعات مرتبط با دفتر روستایی و قوانین و مقررات و دستورالعمل های این حوزه، به صورت ساختارمند به بخشداران در حوزه های مالی، عمرانی، حقوقی و سایر موارد ارائه می شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه در ادامه اظهار کرد: نشست مشورتی بخشداران در امور دهیاری ها ظرفیتی فکری برای اتخاذ تصمیمات و سیاست گذاری های صحیح در ساختار مدیریت توسعه روستایی می باشد که در بهبود کارکرد دهیاری ها و پیشبرد مطلوب برنامه های توسعه پایدار روستایی نقش بسزایی دارد.
خجسته افزود: تصمیماتی که از خرد جمعی متبلور می گرد، ضریب خطای کمتری دارد و در دستیابی به اهداف و نتایج اثربخشی بیشتری خواهد داشت.
وی در ادامه گفت: این اولین نشست مشورتی بخشداران در استان کرمانشاه می باشد که امید است فرصتی برای درک واقعیت ها جامعه روستایی و ظرفیتی برای تدوین سند توسعه روستایی استان در کوتاه مدت و میان مدت باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه ادامه داد: تداوم جلسات و مشارکت فعال بخشداران در ارایه تجربیات میدانی در سطح بخش ها کمک قابل توجهی به حصول رسالت این کارگروه مشورتی خواهد کرد که علاوه بر احصا مشکلات، راهکارهای اجرایی و کاربردی برای رفع آنها پیشنهاد خواهد نمود.
وی شیوه اجرای پروژه های عمرانی را مهم برشمرد و عنوان کرد: اجرای پیمانی طرح های عمرانی دهیاری ها در سرعت؛ کیفیت و حجم عملیاتی پروژه ها تاثیرگذارتر است که به صرفه و صلاح روستاها می باشد.
خجسته بیان کرد: هوشمندسازی آدرس اماکن روستایی باید تا قبل از سرشماری بعدی به اتمام برسد که زیرساخت انجام آن نامگذاری معابر می باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه تاکید کرد: نامگذاری معابر روستاها اولویت عمرانی سال جاری دهیاری ها می باشد و عملکرد دهیاری های استان در این راستا قابل قبول نمی باشد که انتظار می رود با راهبری بخشداری ها فرایند نامگذاری معابر روستایی شتاب بیشتری بگیرد.
وی اضافه کرد:حسابرسی سالانه اسناد مالی؛ ثبت فعالیت مالی دهیاری ها در سامانه سیلبرگ و انجام تشریفات معامله این نهاد در درگاه ستاد الزامی است و انجام آن موجب ارتقای سلامت مالی دهیاری ها می گردد.
خجسته به توسعه اقتصادی مناطق روستایی اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد: توزیع بهینه و هدفمند تسهیلات تبصره ۲ زمینه گسترش مشاغل خانگی،توسعه واحدهای تولیدی خرد و ورود زنان و کارآفرینان روستایی در چرخه کسب و کار را فراهم سازد که در تقویت اقتصاد خانوارها و ماندگاری جمعیت روستاهای استان نقش حیاتی دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه اضافه کرد: با برگزاری دوره های آموزشی برای شوراها و دهیاران این مدیران محلی را برای هدایت بهتر این نهادها و مقابله با چالش های آینده آماده خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا و بر اساس آخرین نتایج سرشماری نفوس و مسکن(سال ۱۳۹۵) جمعیت روستایی استان کرمانشاه ۴۷۸ هزار و ۴۴۴ نفر اعلام شده است و در این استان مرزی ۱۴ شهرستان، ۳۴ بخش و ۸۷ دهستان وجود دارد.
در استان کرمانشاه ۲ هزار و ۵۹۸ روستا دارای سکنه وجود دارد که یک هزار و ۷۰۹ روستا آن بالای ۲۰خانوار و ۵۳۳ روستا نیز خالی از سکنه است.
هم اکنون یک هزار و ۷۹۰ دهیاری در استان کرمانشاه فعال است.