کرمانشاه- ایرنا- کرمانشاه یکی از دو شهری است که در یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک ایرانی ثبت شده است، اما تا در این استان شاهد برگزاری رویدادهای بین‌المللی خوراک نباشیم از این نام ثبت شده بهره‌ای برای جذب گردشگر نخواهیم برد.

به گزارش ایرنا، شاید کمتر کسی در ایران باشد که نام روغن حیوانی کرمانشاهی به گوشش نخورده باشد، این استان از دیرباز مهد بسیاری از خوراک های خوشمزه بوده و نمونه آن خورشت خلال کرمانشاهی است که باید آن را گُل سرسبد خورشت های ایرانی دانست و البته دنده کباب کرمانشاهی که بوی آن عاشقان کباب را به کرمانشاه می‌کشاند.

غذاهای خوشمزه که مختص کرمانشاه است کم نیستند و همین تنوع باعث شده تا این شهر در دفتر یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک ثبت شود اما از این ظرفیت بی‌نظیر گردشگری در سایه رخوت در برگزاری جشنواره‌های ملی و بین المللی خوراک به درستی استفاده نشده است.

روغن کرمانشاهی

وحید امیری معاون گردشگری میراث فرهنگی کرمانشاه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: ما در شروع یک داستان هستیم و قدم اول آن را با ۶۳ غذای ثبت شده ملی برداشته ایم.

وی با تایید کم کاری در برگزاری جشنواره های ملی و بین المللی خوراک در کرمانشاه افزود: ما برنامه های خوبی در این زمینه مدنظر داریم که اگر فرصتی باشد آن را اجرا خواهیم کرد.

امیری گفت: یکی از برنامه ریزی های ما اجرای مشترک برنامه خوراک با سلمیانیه عراق است که احتمالا آن را دی ماه برگزار خواهیم کرد.

اجرای برنامه گردشگری خوراک در محور تمدن ایران با مشارکت سه استان کرمانشاه، همدان و کردستان دیگر موضوعی بود که معاون گردشگری میراث به آن اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه این کار توسط شهرداری ها منعقد شده است.

امیری همچنین به برنامه ریزی برای برگزاری یکی از بزرگترین جشنواره های اقوام با محوریت خوراک اشاره کرد و گفت: انشاءالله با همکاری شهرداری نیز برنامه شهر خلاق خوراک را شروع می کنیم.

وی ادامه داد: برگزاری رویداد کباب شبانکاره در آذر ماه برای مطرح کردن کباب کرمانشاه در کشور دیگر برنامه ماست و در صورت موفقیت این رویداد آن را به شکل بین المللی برگزار خواهیم کرد.

دنده کباب کرمانشاهی

کرمانشاه؛ هندوستان ایران

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت یک‌ونیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت کشور را در بر می‌گیرد که براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای۱۴ شهرستان با نام‌های کرمانشاه، اسلام‌آباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپل‌ذهاب، کنگاور، گیلان‌غرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.

بر اساس داده‌های سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است.

این استان بافتی قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک، جاف و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.

استان کرمانشاه همچنین ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و می توان گفت جزو استان های مهم کشور محسوب می شود.

این استان در محافل عمومی به‌عنوان «هندوستان ایران» شناخته می‌شود زیرا در یک زمان مشخص دارای آب‌ و هوای چهار فصل است و اقوام مذاهب مختلف، آداب و سنن و رسوم متعدد و متنوع، زبان‌ها و گویش‌های متفاوت و پوشش های هزار رنگ و سنت های جذابی دارد. کرمانشاه از پیشینه تاریخی نیز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.

این استان همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی‌شده و سه اثر ثبت شده‌ جهانی (کتیبه بیستون، فضا و منظر اورامانات و کاروانسرای شاه عباسی) دارد و با توجه به داشتن راه‌آهن، فرودگاه و زیرساخت‌های ارتباطی شرایطش برای توسعه گردشگری مناسب است.