به گزارش خبرنگار ایرنا، فضای شهرها فقط و فقط به خدمات شهری خلاصه نمیشود. تامین مراکزی برای توسعه مباحث فرهنگی و بهرهگیری از موضوعهای هنری همواره زمینهای برای توسعه و ارتقای سطح شهر و تبدیل آن به مجموعه امن برای روح و روان شهروندان مورد تاکید است.
مباحث فرهنگی به ویژه در کشوری مانند ایران و شهری مانند سمنان که به «شهر اخلاق» شهرت دارد، از نیازهای محیط شهری محسوب میشود و به درستی، در زمره مطالبه شهروندان و مسوولان فرهنگی شهر نیز قرار دارد.
نمونه های موفق استفاده از سوژههای هنری در بستر فرهنگ، در شهرهای بزرگ و کوچک دنیا، میتواند الگوی مناسبی در این زمینه باشد؛ به ویژه وجود دغدغههای فرهنگی مردم متدین نیز در این میان فرصتی فراهم میکند که دستیابی به این اهداف ضروری نشان میدهد.
سمنان با قرارگیری در مسیر عبور میلیونی زائران حرم رضوی، وجود تنوع اقلیمی و میزبانی از طبیعتدوستان، وجود دانشگاهها و مراکز هنری، بیش از پیش به این دست مراکز و تمرکز بر مباحث فرهنگی و دینی نیاز دارد.
توسعه شهر سمنان در قالب شهرکهای مسکن مهر و طرح نهضت ملی مسکن در دولتهای مختلف نیز این ضرورت را به همراه داشته است که باید پیشبینی و مکانیابی ویژهای در زمان طراحی نقشه این مناطق مدنظر باشد تا این شهرکها فقط به سکونتگاه شهروندان تبدیل نشود و مباحث فرهنگی از مدارس، مساجد و کتابخانه نیز در دسترس مردم باشد.
نیاز سمنان به مرکز آفرینشهای هنری با تمرکز بر مباحث فرهنگی
رییس ستاد اقامه نماز استان سمنان روز یکشنبه با حضور در نشست شورای اسلامی شهر سمنان، گفت: تاسیس یک موسسه آفرینشهای فرهنگی هنری برای افراد مذهبی و پیشیبانی شورای اسلامی شهر و شهرداری از این مبحث ضروری به نظر میرسد.
حجت الاسلام محمدرضا شمس الدین افزود: با وجود چنین مرکزی، علاوه بر ارتقای سواد رسانهای، هنرهایی مانند موسیقی، تئاتر و نقاشی با هدف ترویج اهداف اسلامی، امکان توسعه مییابد.
وی با قدردانی از شهرداری برای تاسیس «بوستان مسافر» در حاشیه جاده و استقبال مسافران از نمازخانه کوچک آن، نیازسنجی و هزنیه برای اقدام فرهنگی به جای عمرانی را بر احداث پرهزینه مساجد پی در پی، اولویت دانست و بر هزینههای بیشتر در اقدامها و تولیدات محتوای فرهنگی اسلامی تاکید کرد.
رییس ستاد اقامه نماز استان سمنان گفت: آرامستان های سمنان نیازمند پیوستی فرهنگی است و افزایش تعداد نمازخانهها برای شهروندان و مسافران نیز ضروری به نظر میرسد.
چرایی کوتاهی در ساخت تالار بزرگ سمنان
عباس طالب بیدختی رییس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: بسیاری از شهرها در کشور، دارای مرکزی بزرگ برای ترویج فعالیت های هنری فرهنگی مذهبی هستند، که برای سمنان نیز باید الگو قرار بگیرد.
رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سمنان نیز گفت: سمنان در حال توسعه به میزان حدود ۳۰۰ هکتار است و پس از ساخت و سکونت شهروندان، نیاز به ساخت مساجد و خدمات رفاهی خواهد بود و برای گسترش بعد فرهنگی آن، نیاز به همکاری و اقدام موسسههای فرهنگی مانند ستاد اقامه نماز است.
مجید نظری ادامه داد: اگر تالار بزرگ سمنان احداث شود، بی تردید محلی برای اقدامات فرهنگی مذهبی خواهد بود اما هنوز اجرای این طرح محقق نشده است و اجرای طرح عمرانی در راستای کاربری فرهنگی، بستری برای اقدام فرهنگی است.
خانههای تاریخی سمنان، بستری برای امور فرهنگی
مهدی خراسانیان رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر سمنان با اشاره به اینکه مرکز بسیج، در شهرهای دیگر استان اقداماتی مناسب و موفق در این زمینه انجام داده است، گفت: در اختیار گذاشتن یکی از خانههای قدیمی شهرداری به ستاد اقامه نماز، می تواند مکان مناسبی برای اقدامات فرهنگی مذهبی و تاسیس مرکز آفرینشهای هنری مذهبی باشد.
شهرداری در اجرای برنامههای فرهنگی تنهاست
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر سمنان هم گفت: گروههای مختلف فرهنگی هنری مذهبی در نشستهای کمیسیون فرهنگی حضور پیدا میکنند و از برنامههای فرهنگی هنری پیشنهادی آنان برای شهرداری به عنوان مجری استقبال میشود، اما آنطور که باید پویاییدر این زمینه دیده نمیشود.
مهدی حافظی ادامه داد: از ریاست ستاد اقامه نماز استان نیز برای شرکت در کمیسیون های فرهنگی اجتماعی شورای شهر به صورت ثابت با هدف هم اندیشی و همچنین ارائه طرحهای فرهنگی از سوی این ستاد، دعوت و استقبال میکنیم.
مراکز فرهنگی به آسیبهای فضای مجازی ورود کنند
عضو شورای شهر و عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر سمنان گفت: ویترین شهرداری و هر دستگاهی کار فرهنگی آن است که باید به آن توجه شود
رضا صباغیان تاکید کرد: یکی دیگر از موارد مورد نیاز در زمینه فرهنگی، بستر فضای مجازی است زیرا در این بستر بداخلاقیها از سوی هر فردی حتی افراد مذهبی دیده میشود و برای فرهنگسازی باید اقدامی فرهنگی از سوی موسسهها و ستادهای فرهنگی مذهبی انجام پذیرد.
سمنان که به «شهر اخلاق» شهرت دارد، تنها نماینده ایران در اتحادیه بینالمللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم محسوب میشود و در تاریخ نیز به دارالمرحمه شهره بوده است.
مدیریت شهری سمنان در سه منطقه تعریف شده است.