تهران - ایرنا- معاون سابق منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: در سه سال اخیر ۱۰ هزار کارمند و ۲۵۰۰ قاضی جدید در دستگاه قضایی جذب شدند.

به گزارش ایرنا از قوه قضاییه، مراسم تکریم و معارفه معاونین قضایی و منابع انسانی و امور فرهنگی و رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات با حضور حجت‌الاسلام حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور، ابراهیم شاهرخیان معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی، محمد صاحبکار خراسانی معاون راهبردی، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری، حجت‌الاسلام صادق رحیمی معاون سابق قضایی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام نبی‌الله داوودی مازندرانی رئیس سابق دادگاه عالی انتظامی قضات و جمعی از مسئولان قضایی و قضات برگزار شد.

عدالت امری جمعی است

حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه در این مراسم نیاز ضروری، اصلی و اساسی امروز بشر را عدالت عنوان کرد و اظهار داشت: نیازهای دیگر و فراوانی در ذات بشر وجود دارد و برای رسیدن به این نیازها می‌کوشیم تا پاسخ درستی پیدا کنیم اما نمی‌توانیم کتمان کنیم عدالت یک نیاز اولیه و ضروری است.

معاون اول قوه قضاییه افزود: اگر همه نیازها رشد کند، اما عدالت نباشد یک خلاء بزرگ ایجاد می‌شود؛ از اینرو باید به این نیاز اساسی ویژه توجغ کنیم و نمی‌توانیم غافل از عدالت باشیم.

خلیلی خاطرنشان کرد: اگر در حوزه‌های مسکن، بهداشت و سایر امور رفاهی تمام نیاز را برطرف کردیم، اما پیوست عدالت نداشته باشند، باید بدانیم که برای بشریت هیچ اقدامی انجام نشده است.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به حدیثی از امام جعفر صادق درباره جایگاه قضات خاطرنشان کرد: وقتی عدالت را نیاز اولیه و اساسی تلقی می‌کنیم، کسانی می‌توانند اجرا کننده عدالت باشند که شایسته باشند.

وی تاکید کرد: یک قاضی باید صابر و پرتحمل باشد و در شبهات دقت زیادی کرده و فضیلت‌های زیادی داشته باشد تا عدالت را اجرایی کند.
خلیلی اضافه کرد: باید بر خود ببالیم و فخر کنیم که شایستگانی برای تحقق نیاز اساسی و ضروری انسان‌ها برای اجرای عدالت در دنیای کنونی هستیم.

معاون اول قوه قضاییه خطاب به قضات حاضر در این جلسه گفت: مایه مباهات است که شما به عنوان شایستگانی انتخاب شده‌اید تا نیاز فطری مردم که سازگار با خداپرستی و عدالت است را در جامعه با آرای خود عینیت ببخشید.

وی تاکید کرد: عدالت امری جمعی است و با حمایت و کوشش می‌توانیم این مفهوم را در جامعه محقق کنیم.

معاون اول قوه قضاییه با تبریک انتصاباتی اخیر در دستگاه قضایی، تصریح کرد: این جابه‌جایی‌ها و چیدمان جدید با منطق اجرایی شد تا مدیران و مسئولان ارشد قضایی کشور در نقش‌های دیگر نیز برای ارتقای دستگاه قضایی و پیشبرد سیاست‌ها و اهداف در نظر گرفته شده، تلاش کنند.

موتور قوه قضاییه قضات و دادرسی عادلانه است

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین صادق رحیمی رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات گفت: قضاوت منصب حساس و دقیقی است که هرکسی در این جایگاه قرار می‌گیرد باید مراقبت زیادی داشته باشد.

وی با اشاره به سه ویژگی مهم برای قضات گفت: یک قاضی باید توان علمی کافی داشته و تسلط علمی و شرعی به مبانی قضا داشته باشد و همچنین برای اجرای عدالت تقوای لازم را داشته باشد و سعی و تلاش خود را بکار بگیرد تا حکم شرعی و قانونی و عادلانه بر قلم او جاری شود.

رحیمی به قضات حاضر در جلسه گفت: پیشنهاد می‌کنم کتاب صد صفحه‌ای، مسئولیت انتظامی قضات که در پژوهشگاه قوه قضاییه تدوین و تهیه شده را مطالعه کنند چرا که مطالب آن به صورت تطبیقی با برخی کشورها تهیه شده است و نکات جالبی را درباره ویژگی‌های کاری و تخصصی قضات مطرح می‌کند.

معاون قضایی سابق قوه قضاییه گفت: ۱۸ سال در معاونت قضایی در سمت‌های مختلف حضور داشتم تا ۵ مرداد ۱۴۰۰ که به عنوان معاون قضایی مشغول بکار شدم، خداوند را شاکر هستم که برای آرای صادره خود را ملامت نکرده‌ام.

وی گفت: با اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در معاونت قضایی، اکنون هم دقت انجام کارها بالاست و هم ۹۰ درصد نظرات تایید می‌شود.

رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات با بیان اینکه کار دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، تنظیم موتور قضایی دستگاه عدلیه است، گفت: موتور قوه قضاییه نیز قضات و دادرسی عادلانه است.

وی با اشاره به اینکه اصل اولیه برای حفاظت قضات و ادامه روند دادرسی عادلانه همان پیشگیری و نظارت است، افزود: دستگاه‌های نظارتی باید نقش هدایتگرانه داشته باشند و قبل از انحراف قاضی او را هدایت کنند.

رحیمی اظهار داشت: اعتقاد دارم دادگاه عالی انتظامی قضات نیاز به تحول و حرکت به طرف پیشرفت و تعالی دارد تا به جایگاه تراز در نظام جمهوری ایران برسد.

رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات با بیان اینکه برای ترفیع باید چند شاخص داشته باشیم، گفت: در اعطای ترفیع باید اخلاق، علم و سلامت قضات را در نظر بگیریم و اگر هر قاضی در چندین شاخص اعلامی، توانست درصد بالایی کسب کند، او را ترفیع دهیم نه اینکه یک قاضی بعد سه سال انتظار داشته باشد، ترفیع بگیرد.

وی با تاکید براینکه باید از ظرفیت‌های قانونی دادگاه عالی انتظامی قضات بیشتر استفاده کنیم، گفت: ملاک ما قانون است و امیدواریم به صورت پویا و دغدغه‌مند حرکت کنیم تا به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنیم.

رحیمی اظهار داشت: به حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری برای تصدی معاونت قضایی قوه قضاییه تبریک گفته و برای وی آرزوی توفیق بیشتر دارم.

در حوزه منابع انسانی که هیچ شانی جز خدمت‌ به همکاران قضایی و اداری نداریم

براساس این گزارش در ادامه این مراسم، حمیدرضا موحدی معاون انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه اظهار داشت: نگاه راهبردی برای تشکیل معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به عنوان یکی از ارکان مهم عدلیه قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، یک سازمان برنامه محور است که امیدوارم توفیق خدمت‌رسانی در آن را داشته باشم، افزود: در این حوزه چند راهبرد را مدنظر دارم، اول اجرای سند تحول قضایی با نهایت جدیت، تلاش و اهتمامی که مدنظر رهبر انقلاب است. برای تدوین سند تحول زحمات زیادی کشیده شده است و ما هرگز نباید از اجرای این سند غافل شویم.

موحدی اضافه کرد: در انتهای هر سند راهبردی، بخشی به عنوان پایش در نظر گرفته می‌شود که اگر در خلال کار نیاز به تغییرات بهتری بود، انجام شود اما چارچوب این سند که مفتخر شده بارها و بارها مورد تاکید رهبری قرار بگیرد، ما را ملزم می‌کند با نهایت مجاهد و در مسیر جهادگونه نهایت اهتمام خود را برای اجرای آن به کار گیریم.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه اضافه کرد: راهبرد و نقشه راه دیگری که برای خود ترسیم کردم، تکریم هرچه بیشتر قضات و کارکنان شریف قضایی است. به خودمان می‌بالیم قاضی هستیم و در این جایگاه خدمت‌رسانی می‌کنیم.

وی افزود: در حوزه منابع انسانی که هیچ شانی جز خدمت‌گذاری به همکاران قضایی و اداری نداریم و این راهبرد و مسیر به یاری پروردگاه ادامه خواهد یافت.

موحدی با بیان اینکه هم‌افزایی بین مدیران و تعامل با همه بخش‌های قوه قضاییه را نیز مدنظر داریم، گفت: از همین حالا دست یاری را به سوی همه معاونت و واحدهای قضایی دراز می‌کنیم و بلاشک با هم افزایی می‌توانیم این مسیر را بهتر طی کنیم.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه آنچه زمینه توفیق را فراهم می‌کند، توکل به خداوند است، گفت: امیدوارم با اخلاص بتوانیم در این جایگاه جدید به وظایف خود به درستی عمل کنیم و سربلند شویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نبی الله داوودی مازندرانی رئیس سابق دادگاه عالی انتظامی قضات نیز در این مراسم گفت: در مدت حدود یک سالی که در دادگاه انتظامی قضات انجام وظیفه کردم، تلاش همه قضات و کارمندان همکار، بر این بود که بنده در کارم موفق شده و در چنین روزی سربلندی خودم نه بلکه آنان را ارائه کنم.

وی افزود: اگر موفقیتی در کار بوده همگی به خاطر عنایت و زحمات همکاران قضایی و اداری بوده و همه کوتاهی‌ها متعلق به بنده است.

رئیس سابق دادگاه عالی انتظامی قضات با اشاره به انتقال محل خدمت خود از دادگاه عالی انتظامی قضات به دیوان عالی کشور گفت: هرجایی که لازم باشد به عنوان سربازی در نظام جمهوری اسلامی انجام وظیفه خواهم کرد.

داوودی مازندرانی گفت: به حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمی برای انتخاب به عنوان رئیس جدید دادگاه عالی انتظامی قضات تبریک گفته و موفقیت و سربلندی هرچه هرچه بیشتر را برای وی آرزومندم.

در ادامه این مراسم محمدباقر الفت معاون سابق منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به گزارش عملکرد این معاونت در دوره مسئولیت خود، گفت: در طی سه سال اخیر ۱۰ هزار کارمند و ۲۵۰۰ نفر قاضی جدید الورود جذب دستگاه قضایی شدند.

وی با اشاره به برگزاری آزمون‌های متعدد برای جذب کارکنان و قضات جدید برای دستگاه قضا افزود: اقدامات طوری انجام شد که حتی یک رای علیه اقدامات جذب نیرو صادر نشده است.

معاون سابق منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه گفت: برگزاری دوره کارآموزی در استان‌ها و انعقاد قرارداد برای متخصص کردن قضات از دیگر اقدامات بوده است.

الفت اضافه کرد: در طول سه سال اخیر ۱۰۰ نفر از قضات دارای مدرک ارشد برای دریافت دکترای حرفه‌ای به مراکز علمی فرستاده شدند.

وی ادامه داد: در این مدت تلاش زیادی برای ارتقای معیشت همکاران توسط مدیران منابع انسانی و همکاری سایر معاونت‌ها صورت گرفته و افزایش حقوق چشمگیر قضات از این دست اقدامات بوده است.

الفت با بیان اینکه در حوزه فرهنگی اقدامات مناسبی صورت انجام شده است، افزود: برگزاری مسابقات و دوره‌های آموزشی قرآنی و ترویج فرهنگ ایثار و تکریم خانواده شهدا و ایثارگان از جمله اقدامات در این راستا بوده است.