به گزارش یکشنبه شب ایرنا از "تاس", وی در مصاحبه ای با رادیو و تلویزیون ملی روسیه که روز یکشنبه منتشر شد، گفت: ما درباره توسعه همه جانبه همکاریهایمان گفتگو کردیم.
وی تاکید کرد: تحریمهای جنایت کرانه آمریکا علیه ونزوئلا و روسیه، میراث جهان گذشته است که در آن کشورهای غربی به دنبال سلطه، تعبیر آزادی به نفع خود و استفاده از دلار برای جلوگیری از پیشرفت هستند.
مادورو برای شرکت در نشست بریکس در ۲۲ اکتبر وارد کازان شد. او در ۲۳ اکتبر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار کرد.
به گزارش ایرنا، گروه بریکس سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد.
جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. به گفته برخی مقامات روس، عربستان با وجود دعوت به این گروه، همچنان در حال تصمیم گیری در این زمینه است. وزیر خارجه عربستان که در نشست روز پنجشنبه بریکس پلاس حضور یافته است، در نشست سران بریکس شرکت نکرده بود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، ونزوئلا از مدتها پیش یکی از متحدان کلیدی روسیه بوده است. هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا در جنگ سال ۲۰۰۸ در گرجستان، از روسیه حمایت کرد. مادورو نیز قبل و بعد از آغاز جنگ اوکراین، بارها حمایت خود را از روسیه و پوتین اعلام کرده است.
مسکو نیز از کاراکاس در برابر تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا حمایت کرده است. پوتین در پی انتخابات ماه ژوئیه ونزوئلا که به پیروزی مجدد مادورو منجر شد از وی حمایت کرد. این در حالی است که آمریکا، اروپا و برخی از کشورهای آمریکای لاتین نتایج انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا را نپذیرفتند.