همدان- ایرنا- کارشناس هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۱۴۲ بیمار مبتلا به هپاتیت سال گذشته در این استان شناسایی شدند که شامل ۲۳ زن و ۱۱۹ مرد هستند.

دکتر نسرین مسگری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از این تعداد ۴۲ فرد مبتلا به هپاتیت بی و ۱۰۰ نفر هپاتیت سی می شود افزود: میزان بروز هپاتیت B در استان همدان ۲.۴ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و هپاتیت c ۵.۹ در یک صد هزار نفر جمعیت است.

وی گفت: البته میزان بروز هپاتیت B در کشور ۹.۱۶ در ۱۰۰ هزار نفر و هپاتیت سی (C) ۴.۳ است همچنین میزان شیوع هپاتیت بی سه درصد و هپاتیت C سه دهم درصد در کشور است.

کارشناس هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: مهمترین عامل انتقال بیماری هپاتیت خون آلوده است که از طریق استفاده مشترک از وسایل تزریقی آلوده استریلیزاسیون نامناسب، استفاده مجدد از وسایل پزشکی غیر استریل، تزریق خون یا فرآورده خون غربال نشده، خالکوبی و سوراخ کردن بدن با وسایل آلوده، تماس اتفاقی شغلی یا غیرشغلی با سوزن یا سرنگ آلوده و تیغ ریش تراشی ماشین اصلاح آلوده به خون انتقال می‌یابد.

مسگری اضافه کرد: همچنین احتمال انتقال این بیماری در صورت استفاده از مسواک آلوده به خون به طور مشترک وجود دارد اما انتقال از راه مواجهه مخاطی یا مواجهه پوست ناسالم تاکنون تایید نشده است.

وی خاطرنشان کرد: امکان انتقال هپاتیت از طریق جنسی پایین است.

کارشناس هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: انتقال بیماری از مادر به نوزاد شایع نیست البته در بیشتر موارد در ماه‌های آخر بارداری یا حین زایمان صورت می گیرد اما ویروس از طریق شیر مادر منتقل نمی‌شود.

مسگری اظهار کرد: گروه‌هایی در معرض خطر هپاتیت مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر، افراد دارای رفتار پرخطر جنسی هستند و در ادامه بیماران هموفیلی، تالاسمی و بیماران تحت دیالیز از گروه های پرخطر محسوب می شوند.

وی درباره تست‌های غربالگری نیز افزود: کیت‌های تشخیصی سریع برای هپاتیت بی و هپاتیت سی تهیه شده و به طور فعال برای بیماریابی در افراد پرخطر در مراکز مشاوره رفتاری و همچنین مرکز مشاوره هپاتیت در همدان انجام می شود البته کیت هپاتیت بی به طور کامل در دسترس نیست.

کارشناس هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: هپاتیت سی بیماری درمان پذیر است و سه ماه داروی دریافتی باعث بهبودی بیمار می‌شود که توسط مراکز مشاوره این دارو در اختیار بیماران قرار می گیرد.

مسگری ادامه داد: برنامه واکسیناسیون هپاتیت بی برای کودکان در بدو تولد، ۲ ماهگی، چهار ماهگی و ۶ ماهگی صورت می گیرد همچنین در گروه‌های پرخطر مانند پرسنل درمانی، بیمارستان‌ها و پرسنل جمع‌آوری زباله واکسیناسیون انجام می شود.

وی گفت: در مراکز منتخب واکسیناسیون در همه شهرستان ها زیر نظر مرکز بهداشت واکسیناسیون هپاتیت بی صورت می گیرد.