به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، «محمدطیب صحرایی» در جلسه بررسی و اقدام جهت احداث مجموعه ورزشی جامع ناشنوایان، نابینایان، معلولان و جانبازان با اشاره به اینکه این قشر مهم با عناوین مختلف با کرامت و عزت در جامعه زندگی میکنند، اظهار کرد: برخی از نیازهای ضروری و قطعی آنها مورد توجه و اهتمام قرار نگرفته است.
استاندار کرمانشاه افزود: نابینایان، ناشنوایان، معلولان و جانبازان قسمتی از جامعه بزرگ استان هستند و ما موظف هستیم شرایط زندگی را برای همه اقشار از جمله این افراد فراهم کنیم.
وی عنوان کرد: در مجموعه محیطهای ورزشی استان کرمانشاه آمادگیهای لازم برای استفاده مطلوب این قشر( نابینایان، ناشنوایان، معلولان و جانبازان) از امکانات موجود وجود ندارد و فضای ورزشی تخصصی برای استفاده این قشر نیز فراهم نیست.
صحرایی با بیان اینکه باید فرآیندی برای آمادهسازی و بهسازی فضاهای موجود برای پذیرش این اقشار شریف فراهم شود، ادامه داد: مکانیابی مناسبی با حضور دستگاههای مرتبط از جمله مسکن و شهرسازی، شهرداری و دفتر فنی استانداری انجام گردد و زمین مناسبی در محلی مناسب با کاربری مرتبط برای ساخت مجتمع ورزشی جامع معلولان، جانبازان، نابینایان و ناشنوایان استان در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: دهها هزار نفر در استان کرمانشاه حضور دارند که در مجموعه ناشنوایان و کم شنوایان، نابینایان، معلولان و جانبازان هستند و همه این افراد توجه ویژهای در امور مختلف از جمله تربیت بدنی و ورزش می طلبند.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: باید بررسی روشنی از پراکندگی جمعیت این قشر در شهرستان های مختلف استان و به ویژه در شهر کرمانشاه برای استفاده از این اطلاعات در سیاستگذاریهای مختلف ارائه گردد و سندی چابک، مختصر و مفید در این زمینه تهیه شود و برای ساماندهی بسیاری از مسائل استان از جمله مسائل ترافیکی، ساخت و سازها و سایر موارد مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر مناسبسازی فضاهای موجود ورزشی گفت: دستاندرکاران این موضوع را در قالب یک کارگروه پیگیری کنند و دستگاههای مرتبط از جمله بهزیستی، ورزش و جوانان، شهرداری و دیگر دستگاهها به جمعبندی برسند.
استاندار کرمانشاه با اشاره به ضرورت ایجاد فضای ورزشی مناسب برای استفاده معلولان ادامه داد: در جلسهای با وزیر ورزش و جوانان در رابطه با دهکده المپیک و پروژه های دیگر توافقات خوبی مبتنی بر جریان مولد سازی صورت گرفت که از این امکان استفاده شود و مبتنی بر بودجههای سنواتی دولتی نباشیم.
صحرایی با تاکید بر لزوم احداث مجتمع تخصصی ورزشی برای معلولینی که رشته ورزشی را تخصصی پیگیری میکنند، ادامه داد: دهکده المپیک کرمانشاه میتواند یکی از گزینههای محل احداث این مجتمع ورزشی باشد.
وی افزود: بررسیهای لازم در این زمینه انجام شود که آیا امکان احداث یک پروژه ورزشی ویژه معلولان در داخل این مجموعه وجود دارد و در صورت نیاز بازطراحی مناسب در این زمینه انجام شود.
استاندار کرمانشاه با تاکید بر پیگیریهای صورت گرفته برای خارج شدن دهکده المپیک از رکود فعلی افزود: لازم است مکانهای نیمه کاره این پروژه مانند استخر بینالمللی و سالن ۶ هزار نفری با در نظر گرفتن مناسبسازی برای معلولان پیگیری و به اتمام برسد.
استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۹ هزار جانباز و حدود ۵۲ هزار معلول شناسایی شده دارد.