فرشید رحمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میانگین بارندگی چند روز گذشته در عرصههای منابع طبیعی گنبدکاووس را ۲۶ میلیمتر اعلام کرد و افزود: بیشترین بارندگی در این مدت مربوط به منطقه مرزی شهرستان بود.
وی اظهار کرد: گنبدکاووس ۴۸ بندسار و بند خاکی دارد که بارندگیهای این مدت باعث پسانداز ۴۸۵ هزار متر مکعب آب در پنج مورد از آنها شد که خوشحالی کشاورزان و دامداران منطقه را به دنبال داشت.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: تاکنون سه هزار و ۵۰۰ هکتار هلالی آبگیر در چمنزارهای بیابانی شهرستان اجرا شد که در روزهای گذشته ۷۱ هزار متر مکعب آب در اندوخته گردید.
رحمانی ادامه داد: همچنین چهار هزار هکتار بوتهکاری در چمنزارهای بیابانی گنبدکاووس انجام شد که با توجه به بارش خوب باران تا یک ماه آینده نگرانی برای آبیاری آنها وجود ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت اجرای طرحهای اصلاح و احیای چمنزارها در جلوگیری از گسترش بیابانزایی و خیزش گرد و غبار ناشی از آن، گفت: تاکنون این طرحها شامل بوتهکاری، هلالی آبگیر، پسانداز نزولات آسمانی به روش کنتور فارو و کپه کاری در ۱۰ هزار هکتار از چمنزارهای شهرستان اجرا شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس با اشاره به آغاز موسم چرای دام از آذرماه در چمنزارهای شهرستان، افزود: بارندگیها نوید بخش سرسبزی مراتع استان در ماههای آینده است.
به گزارش ایرنا، مدیریت سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش نفوذ آب در خاک و تغذیه آبخوانها، حفظ منظر و تنوع زیستی اکوسیستم حوزه، کاهش خسارات مالی و جانی به جوامع پایین دست، توانمندسازی جوامع محلی و افزایش معیشت خانوارهای روستایی، کاهش وابستگی به منابع طبیعی و افزایش تولید در واحد سطح اراضی و بهره برداری بهینه از حوزه آبخیز بر اساس توان و ظرفیت در راستای توسعه پایدار از مهمترین اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری است.
شهرستان مرزی گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.