مراد باباخانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شب گذشته (یکشنبه ۶ آبان) شاهد آتش سوزی در بستر روخانه حاشیه رودخانه بودیم که حجم آتش به قدری گسترده بود که به نخیلات حاشیه این رودخانه و باغات نیز سرایت کرد و تعدادی از درختان در جریان این حادثه در آتش سوخت.
وی با بیان اینکه با حضور چندین دستگاه ماشین آتشنشانی، آتشسوزی پس از چند ساعت مهار شد، توضیح داد که با وجود تذکرات مکرر به پیمانکار امور آب که در حاشیه رودخانه مشغول لایروبی است به منظور پیشگیری از وقوع آتش سوزی و لزوم انتقال گیاهان و درختان خشک از محدوده شهر، به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی، این حادثه در نخیلات رخ داده است.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار قصرشیرین در ادامه گفت: پس از وقوع آتش سوزی شکواییهای در این رابطه از سوی فرمانداری و محیط زیست ثبت و موضوع از طریق دادستانی برای رسیدگی به این موضوع در دست بررسی و پیگیری است.
باباخانی ادامه داد: لایروبی بستر رودخانه الوند بعد از ۲۰ سال توسط امور آب و با واگذاری به پیمانکار در حال انجام است که پیمانکار در برخی موارد اقدام به آتش زدن خار و خاشاک بستر رودخانه می کند که این آتش سوزی باعث شد شب گذشته خساراتی به باغات اطراف وارد شود.
وی با اشاره به اینکه میزان خسارت پس از برآورد اعلام می شود، اظهار کرد: در گذشته به دلیل مشکلاتی که وجود داشته و عدم لایروبی و مشکلات فنی در حوزه نگهداری رودخانه ها به طور طبیعی شاهد انحراف مسیر آب از رودخانه به سمت مزارع و در برخی موارد نیز باعث طغیان آب رودخانه الوند و همچنین انحراف به سمت خیابان ها بودیم که لایروبی رودخانه بعد از ۲۰ سال در دستور کار قرار گرفته اما باید این امر اصولی انجام شود.
به گزارش ایرنا، رودخانه همیشه جاری الوند یا «حلوان» در غرب کرمانشاه از کوه های دالاهو و قلاجه این استان سرچشمه می گیرد و در گذر از میانه شهر «سرپل ذهاب» و کناره شرقی رشته کوه های «بازی دراز» به مرکز شهر قصرشیرین رسیده و در نهایت از طریق شهر خانقین عراق به رود دجله در این کشور همسایه می ریزد.
طول الوند از سرچشمه تا آبریزگاه رود دجله ۲۸۰ کیلومتر و ارتفاع آن از سرچشمه به یک هزار و ۵۰۰ متر می رسد و در مسیر خود ضمن سیرآب کردن زمین های کشاورزی و باغات قصرشیرین بویژه درختان نخل به فرصت تفریحی و گردشگری دوستداران طبیعت و ماهیگیران تبدیل شده است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.