بجنورد-ایرنا- سه هزار و ۹۰۵ معلول بینایی خراسان شمالی تحت پوشش بهزیستی هستند و رسیدگی به این قشر در اولویت های این اداره کل قرار گرفته است و امسال ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به این افراد پرداخت شد.

به گزارش ایرنا، بر پایه آمار اداره کل بهزیستی خراسان شمالی؛ ۲۴ هزار و ۲۲۰ معلول در این استان یک میلیون نفری زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند و در مجموع ۴۶ هزار و ۱۰۷ خانواده شامل ۱۲۴ هزار نفر از خدمات این سازمان حمایتی بهره‌مند می شوند.

سه هزار و ۹۰۵ معلول بینایی درخراسان شمالی زیر چتر بهزیستی قرار دارند که ۲۲ درصد از این افراد معلول بینایی‌اند و از مجموع کل معلولان بینایی استان، یک هزار و ۶۷۵ نفر با معلولیت ضعیف، ۹۶۹ نفر متوسط، ۹۱۹ نفر شدید و ۳۴۲ نفر معلول بینایی خیلی شدید هستند.

اگرچه اشتغال از پایه‌های ازدواج و تشکیل خانواده محسوب می شود و متأسفانه این امر ضروری در قشر معلولان به‌ویژه روشندلان مغفول مانده است ولی این موضوع در اولویت های بهزیستی خراسان شمالی در دولت چهاردهم قرار گرفته و ۳۰۰ میلیارد ریال وام اشتغالزایی نیمه نخست سالجاری به نابینایان استان پرداخت شد.

صادق جعفری ،سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در مصاحبه ای با ایرنا شرایط روشندلان استان را بازگو می کند.

ایرنا: چه تعداد نابینا در استان وجود دارد؟

جعفری: سه هزار و ۹۰۵ نابینا و کم‌بینا تحت پوشش بهزیستی استان هستند و از این تعداد ۶۴ درصد آقا و ۳۶ درصد خانم هستند.

میانگین سنی نابینایان و کم‌بینایان استان بین ۳۰ تا ۴۰ سال است و بیشترین تعداد نابینایان استان با یک هزار و ۸۵ نفر در بجنورد و پس از آن با ۹۴۲ نفر مربوط به شیروان است.

ایرنا: بزرگترین مشکلات نابینایان استان چیست؟

جعفری: مسکن، اشتغال و مناسب سازی معابر مهم ترین مشکلات نابینایان و کم بینایان استان است و انتظار می رود مسئولان مربوطه نسبت به مناسب‌ سازی معابر و اشتغال‌زایی نابینایان و کم بینایان اقدامات لازم را با جدیت پیگیری و در دستور کار قرار دهند.

اعطای وام مسکن، وام اشتغالزایی، اقلام توانبخشی، تقدیر از ورزشکاران نابینا و کم بینا از جمله اقدامات انجام شده امسال برای این قشر بود.

ایرنا: چه میزان تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شد؟

جعفری: ۳۰۰ میلیارد ریال وام اشتغالزایی به نابینایان و کم بینایان تحت پوشش این نهاد در استان امسال پرداخت شد و این تسهیلات به ۱۶۹ معلول در حوزه های خیاطی، قالیبافی و سایر مشاغل خانگی با توجه به نیاز و درخواست آنان پرداخت شده است و با پرداخت به موقع اعتبارات از محل منابع مختلف سعی خواهیم کرد پرداختی براساس نوبت انجام شود.

کارگاه مینو بزرگترین کارگاه حمایتی برای معلولان استان است و ۴۵ معلول در آن مشغول به تولید البسه بیمارستانی اند.

ایرنا: تسهیلات اشتغال با چه سودی پرداخت می شود؟

جعفری: تسهیلات اشتغالزایی با کارمزد چهار درصد و مدت زمان بازپرداخت پنج ساله برای مددجویان پرداخت می شود.

اعضای خانواده افراد دارای معلولیت بین ۱۸ تا ۶۰ سال که توان انجام هیچگونه فعالیت شغلی به طور مستقل را ندارند و براساس نتایج حاصل از ابزارهای عملکردی قادر به زندگی مستقل بدون کمک نباشند، می‌توانند تسهیلات دریافت کنند.

ایرنا: چه اقداماتی برای اشتغال خانگی معلولان بینایی انجام شده است؟

جعفری: با توجه به اینکه بهزیستی متولی ایجاد اشتغال نیست اما تلاش کرده تا تسهیلات لازم را برای اشتغال‌زایی در اختیار جامعه تحت پوشش خود قرار دهد. در صورتی که کارفرما در شرکت‌های مختلف اقدام به جذب نیروی معلول داشته باشد بهزیستی حق بیمه افراد تحت پوشش را پرداخت خواهد کرد.

همچنین در حوزه ایجاد اشتغال افرادی که دارای معلولیت شدید هستند اعضای خانواده مؤثر آن‌ها می‌توانند تسهیلات اشتغال‌زایی را دریافت کنند.

ایرنا: چه خدمات دیگری به روشندلان استان ارائه شده است؟

جعفری: بهره‌مندی ۵۰۰ کم‌بینا و نابینای استان از خدمات دندانپزشکی رایگان از دیگر خدمات بهزیستی به این افراد است که این اقدام با همکاری اداره سازمان های مردم نهاد و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام و نابینایان از خدمات سطح یک و ۲ دندان پزشکی به شکل رایگان بهره مند شدند.

این اقدام در راستای اهداف کلی سلامت و حمایت از اقشار نیازمند و کمتر برخوردار انجام شد و رایزنی و هماهنگی با واحد دهان و دندان معاونت بهداشتی برای ارائه خدمات رایگان به جامعه هدف انجام شد و جمعی از نابینایان شهرستان بجنورد با مراجعه به پایگاه خدمات سلامت شهید مدنی از این خدمات بهره مند شدند.