به گزارش ایرنا، دستگیری چهار شکارچی و صیاد طی شبانه روز گذشته،استفاده از ترفندهای مختلف برای شکار از جمله تعرض های سودجویان به حیات وحش کهگیلویه وبویراحمد در چند روز اخیر بوده که توجه به این امر مهم را ضروری کرده است.
سودجویان متعرض به حیات وحش جانوری کهگیلویه و بویراحمد کوچک و بزرگ و کوه و رودخانه نمی شناسند و برای کسب درآمدی اندک دست به هر اقدامی می زنند که این نشانه بی رحمی آنان است.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به پستی و بلندی های فراوان و تنوع اقلیمی، هفت منطق حفاظت شده؛ "دنا" ، "دنای شرقی" ،"خاییز سرخ" ، "خامی" ، "دیل" ،"سولک" و "سیوک" به مساحت ۳۲۷ هزار هکتار است.
این استان افزون بر هفت منطقه حفاظت شده، همچنین ۶ منطقه شکار ممنوع شامل: "کوه حاتم تلرش" حد فاصل شهرستان بهمئی و لِنده و بهبهان در خوزستان، "پادنای سمیرم"، "ماغر" در شهرستان بهمئی، "لار" در شهرستان باشت، "خرم ناز" در بویراحمد و "کوه اشکر" در شهرستان چرام، دارد.
دستگیری چهار شکارچی و صیاد غیرمجاز
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد گفت : شبانه روز گذشته تاکنون ۲ شکارچی و ۲ صیاد متخلف در پارک ملی دنا دستگیر شدن
عبدال دیانت نسب افزود:ماموران یگان حفاظت پارک ملی دنا در ادامه نظارت شبانه روزی و پایش مستمر مناطق تحت حفاظت و مدیریت خود این شکارچیان و صیادان را دستگیر و اعمال قانون کردند.
وی بیان کرد :ماموران یگان حفاظت پارک ملی دنا حین پایش منطقه متوجه حضور یک گروه متخلف شدند که برخلاف قانون و مقررات محیط زیست وارد مناطق تحت مدیریت محیط زیست دنا شده بودند.
سرپرست حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: ماموران موفق شدند متخلفان را دستگیر و از آنان ۲ قبضه سلاح و لاشه ۲ قطعه پرنده از گونه ارزشمند کبک را کشف و ضبط کنند.
دیانتی نسب عنوان کرد: یگان حفاظت در ادامه نظارت خود حین پایش رودخانه واقع در منطقه پادنا ۲ صیاد را دستگیر و اعمال قانون کردند که این متخلفان با یک رشته تور تعداد ۶۰ قطعه ماهی صید کرده بودند .
جنگ زرگری ترفند شکارچیان
سرپرست حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد همچنین در روز پنجم آبان ماه از دستگیری یک گروه شکارچی متخلف در پارک ملی دنا و کشف یک قبضه اسلحه خبر داد.
دیانتی نسب تاکید کرد:ماموران یگان حفاظت محیط زیست پارک ملی دنا حین گشت زنی شبانه با یک گروه متخلف که به قصد شکار وارد منطقه حفاظت شده شده بودند، برخورد کرد.
وی اظهار کرد: متخلفان برای فرار از دست قانون و گمراه کردن محیطبانان، اقدام به ایجاد درگیری فیزیکی صوری کردند اما با هوشیاری محیطبانان این نیرنگ نقش بر آب شد.
دیانتی نسب تصریح کرد: محیطبانان با حفظ خونسردی و آگاهی از نیرنگ شکارچیان، از درگیری فیزیکی اجتناب کرده و با انجام اقدامات فنی و پلیسی، متخلفان را دستگیر و یک قبضه اسلحه از آنان کشف کردند.
کشف کبک در یک خانه روستایی
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد گفت :هشت کبک زنده و چهار لاشه این پرنده زیبا از متخلفان محیط زیست در شهرستان بویراحمد که در پاییز امسال کشف شد نشان دهنده نیاز به آگاهی بخشی جوامع محلی برای ارزش های گونه های حیات وحش است.
دیانتی نسب افزود:طی یک عملیات هماهنگ با دستگاه قضا و پلیس اطلاعات در یکی از روستاهای شهرستان بویراحمد محموله بزرگ ۹ قبضه سلاح مجاز و غیر مجاز به همراه ۱۲ قطعه پرنده کبک کشف و ضبط شد.
وی بیان کرد:پس از دریافت اطلاعات موثقی از یک طبیعت دوست مبنی بر وقوع تخلفات زیست محیطی در یکی روستاهای شهرستان بویراحمد ، بررسی صحت و سقم موضوع با همکاری مراجع قضایی و انتظامی در دستور کار یگان حفاظت محیط زیست استان قرار گرفت.
دیانتی نسب تصریح کرد: پس از اخذ حکم بازرسی هشت قطعه کبک قفسی زنده و لاشه چهار قطعه کبک شکار شده کشف شده است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد : در همین راستا یک قبضه اسلحه کلاشینکف غیر مجاز، پنج قبضه اسحله ساچمه زنی که ۲ تای از آن غیر مجاز بوده به همراه سه قبضه اسلحه بادی از متخلفان سودجو کشف و ضبط شد.
راهکارهای حفاظت بهتر از گونه های حیات وحش
سرپرست حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: افزایش شمار نیروهای محیط بان یکی از راهکارهای مهم حفاظت از گونه های جانوری حیات وحش استان است.
دیانتی نسب با اشاره به اینکه براساس شاخص های جهانی نیازمند محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد نیازمند ۳۲۷ محیط بان برای حفاظت از مناطق حفاظت شده این استان فعالیت کند گفت: در حال حاضر تنها ۸۳ نفر کار نظارت بر این مناطق را به عهده دارند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد با یادآوری شماره تماس رایگان و پل ارتباطی مردمی ۱۵۴۰ شماره ای برای دریافت گزارش تخلفات زیست محیطی تاکید کرد: برای حفاظت بهتر از میراث طبیعی کهگیلویه و بویراحمد همه شهروندان مسوولانه مشارکت کنند.
دیانتی نسب عنوان کرد: محیط زیست استان برنامه های آموزشی مستمری برای گروه های مختلف از جوامع محلی تا دانش آموزان دارد.
به نظر می رسد آموزش و فرهنگ سازی سازمان محیط زیست برای پیشگیری از شکارو صید غیرمجاز نیازمند نگاهی نو مانند ساخت کلیپ هایی در فضای مجازی است.