به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل روز دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با انتقاد از رویکردهای تعدادی از پزشکان، گفت: گرایش عده ای از پزشکان به مسایل مالی نامتعارف به چالش جدی این حوزه تبدیل شده است.
وی بی اعتمادی مردم به قشر و صنف خاص را بسیار مهم و از نقاط تاریک هر حرفه و شغل دانست و با تاکید بر اینکه جامعه پزشکی کشور باید از این آسیب دور نگه داشته شود، اظهار کرد: ما به هیچ عنوان نمی گوییم پزشکان از نظر مالی زندگی متمول و مرفهی نداشته باشند و این جزو ویژگی های بارز و مورد قبول جامعه است، اما اینکه ثروت اندوزی از محل کسب منابع مالی غیر متعارف و غیر معمول صورت بگیرد، امری غیرقابل پذیرش است.
حجت الاسلام مطهری اصل به جایگاه ممتاز و رفیع علمای دین و علوم پزشکی از منظر دین اسلام اشاره و اضافه کرد: روایات مختلفی در این زمینه وجود دارد که بر جایگاه مهم این ۲ قشر تاکید شده است، اما متاسفانه این جایگاه از اصل و ذات خود دور شده و اعتماد عمومی به آنها به شدت کاهش یافته است.
وی خواستار آسیب شناسی و اقدام فوری مراکز علمی و دانشگاهی به خصوص دانشگاه علوم پزشکی درباره چالش های اعتماد زدایی از شغل پزشکی را خواستار شد و ادامه داد: یکی از رسالت ها و ماموریت های مهم دانشگاه های علوم پزشکی تربیت نسل جدید این جامعه در تراز اخلاق انسانی و اسلامی است.
جامعه پزشکی وارد بازی های سیاسی نشود
حجت الاسلام مطهری اصل ورود و دخالت در مسایل سیاسی را از دیگر آسیب ها و چالش های امروز جامعه پزشکی کشور خواند و گفت: اینکه پزشکان نسبت به مسایل سیاسی روز آگاهی داشته و نسبت به مسایل مربوطه بی تفاوت نباشند، بسیار خوب و قابل قبول است، اما اینکه مسایل سیاسی در سطح بالایی توسط این قشر پیگیری و منجر به بروز مسایل حاشیه ای در حوزه بهداشت و درمان شود، به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
وی خاطرنشان کرد: پزشک بنا به بر شرایط شغلی و تعهدات خود به جامعه و کشور، تحت هیچ شرایطی وظیفه ندارد وارد مسایل و بازی های سیاسی شود و وظیفه ذاتی آنها خدمت رسانی به مردم در حوزه بهداشت، سلامت و درمان است.
حجت الاسلام مطهری با بیان اینکه اصل پرداختن به مسایل سیاسی و حاشیه ای را منجر به غفلت از وظایف ذاتی یک پزشک می شود، گفت: این امر به کل کشور و نظام سلامت آسیب رسان است.
وی بر رعایت اخلاق پزشکی در مواجهه با بیماران در مطب ها و مراکز درمانی تاکید کرد و افزود: جای تاسف است که در سال های اخیر اخلاق پزشکی در بین تعدادی از فعالان این حوزه به بوته فراموشی سپرده شده است و گاهی نوع برخورد پزشکان با بیماران نامناسب است و این امر در کیفیت خدمات رسانی تاثیر مستقیم دارد.
حجت الاسلام مطهری اصل با بیان اینکه بیماران به حد کافی گرفتار نوع و نحوه درمان خود هستند و از این بابت شاید با حالت عصبانی وارد مطب و مراکز درمانی شوند، یادآور شد: اما در این شرایط پزشک حق ندارد با حالت عصبانی و خشم با او رفتار کند و اگر مشکلات صنفی نیز وجود دارد، بهتر است این مسایل از کانال های مربوطه پیگیری شود، چون بیمار توان حل مشکلات جامعه پزشکی را ندارد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی به فعالیت ۱۸ ساله خود در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره و اظهار کرد: مطالب فوق نه از بابت گفته و اظهارات دیگران، بلکه طبق آنچه خود مشاهده و تجربه کرده ام، عنوان می شود چون آشنایی کافی با جامعه پزشکان دارم.
حجت الاسلام مطهری اصل ادامه داد: تعهد به بیمار و نظام سلامت از جمله رسالت های ذاتی هر پزشک و فعال حوزه بهداشت و درمان است که باید هیات های علمی دانشگاه های علوم پزشکی و استادان در این خصوص وارد میدان شده و اجازه ندهند آینده پزشکی کشور با بی اعتمادی مطلق در بین مردم مواجه شود.
وی گفت: وجدان کاری در هر شغل و منسبی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که این موضوع در حوزه پزشکی بسیار مهمتر است.
تبریز قطب سلامت شمال غرب کشور است
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: تبریز، قطب سلامت شمال غرب است که باید توجه ویژه به بخش درمان این استان انجام و امکانات درمانی آن با این ظرفیت متناسب شود.
مرتضی محمدزاده اظهار کرد: وزارت بهداشت با چالش های بزرگی چون زیرساخت ها عمرانی و تامین تجهیزات روبرو است که باید در این زمینه تدابیر لازم صورت گیرد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به فرسودگی فضاهای درمانی استان گفت: بیش از ۶۰ درصد از فضاهای درمانی استان عمر مفید خود را سپری کرده اند.
وی گفت: هم اکنون بار وارد شده به بخش سلامت استان بیش از جمعیت آن است و این موضوع نشان از مراجعه مردم دیگر شهرها و استان های همجوار به نظام سلامت تبریز دارد که این امر باید در امر بودجه ریزی، توسعه فضاها و تجهیزات درمانی حوزه سلامت آذربایجان شرقی لحاظ شود.
محمدزاده با قدردانی از خیران حوزه سلامت گفت: این افراد بخشی از فشار مالی را از دوش دانشگاه برداشته اند که باید قدردان آنان بود.
به گزارش ایرنا، در این مراسم از خدمات سه ساله دکتر "بهمن نقی پور" قدردانی و "احمدرضا جودت" به عنوان رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی تبریز معرفی شد.
جودت با سابقه ۴۰ سال طبابت، استاد تمام گروه جراحی قلب و توراکس دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و پیشتر در دهه ۱۳۷۰ در سمت های معاونت درمان و دارو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و تبریز مشغول به کار بوده است.
وی از رزمندگان دوران دفاع مقدس است و بین سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود.