به گزارش ایرنا، شعبه دفتر غرب استانداری مازندران امروز سه شنبه در هوای آفتابی سرد آبان ماه رنگ و بوی دیگری داشت، جمعی از شهروندان و روستاییان از رامسر تا نور آمده بودند و درخواستهایشان را با مدیران کل حاضر در میان گذاشتند.
جمعی از متقاضیان شهرستان های غرب مازندران که یکی در ذوق بود و دیگر دردمند، یکی مضطرب بود دیگر منتظر، یکی معترض بود دیگر متشکر، یکی امیدوار بود و دیگری هم التماس دعا داشت.
دفتر نمایندگی استانداری مازندران در اول دی ماه سال ۱۴۰۱ با هدف دسترسی آسان مردم غرب استان به مدیران ارشد مرکز مازندران در شهرستان نوشهر راه اندازی شد تا مدیرکل ستادی و اجرایی استان پای درد دل اهالی غرب مازندران بنشینند و از نزدیک مشکلات آن ها را پیگیری و حل کند.
چرا جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز گرفته نمی شود؟
آن روستایی که خواست تا چالش شهرکهای مسکونی در غرب مازندران گزارش تهیه کنم خودش را "سهراب رفیعی مقدم " از اهالی شهر رویان نور به خبرنگار ایرنا معرفی کرد و ادامه داد: پرسشی که روستاییان از مسوولان دارند این است که چرا جلوی ساخت و ساز اکنون این شهرک های ویلایی را نمی گیرند؟ این شهرک ها مجوز انشعابات چهارگانه آب، گاز، برق و تلفن می گیرند اما ما روستاییان برای ساخت یک واحد مسکونی در داخل بافت مشکل داریم!؟
این روستایی که به گفته خودش برای سومین مرتبه برای مشکل شخصی (واحدمسکونی) به این دفتر استانداری مراجعه کرده، یادآور شد: روستاهای زیبای غرب مازندران در گذشته پایگاه اقتصادی و کشاورزی استان بوده که اکنون این کارکرد به خاطر افزایش ساخت و سازهای ویلایی از بین رفته است، چرا این چالش بررسی نشده و اگر شده پس چرا در زمان حاضر ساخت این شهرکها همچنان ادامه دارد؟ چرا در روستاهای غرب مازندران بیشتر از مناطق شهری بنگاه های املاک معاملاتی مسکن فعالیت دارد؟ چرا قانون با این چالش جدی برخورد نمی کند؟ انتظار از مسوولان این است در کنار این چالش های اساسی بی تفاوت عبور نکنند.
به آمار موجود رسمی ۱۵ درصد بنگاه های معاملاتی مسکن کشور در استان مازندران فعالیت دارد.
رفیعی مقدم از رسانه ها خواست تا با اطلاع رسانی مستمر به مسوولان امر آگاهی داده تا جلوی رانت و باند فعال در بخش ساخت و سازها شهرکهای ویلایی در استان مازندران بایستند چرا که انتظار جز این نیست.
به تاکید وی این باندها نه تنها به فکر پیشرفت و توسعه روستاها نیستند بلکه مناظر طبیعی بکر آن را از بین بردند یعنی در واقع روستایی اکنون باقی نمانده که از طبیعت آن لذت برد.
در خواست این روستایی سبب شد تا برای تکمیل این سوژه با ارباب رجوعی دیگری از که خود را "محسن بافنده " از اهالی چمستان به خبرنگار ایرنا معرفی کرد به گفت و گو بنشینم.
اگر قانون اجرا می شد مشکلی نداشتیم
بافنده یادآور شد: ساخت شهرک های مسکونی و حتی ویلاهای لاکچری در دامنه جنگل و داخلی و خارج بافت روستاهای غرب مازندران ظلمی مضاعف به اهالی و محیط زیست روستا است، این شهرکها مثل خوره هر منطقه ای را بلعیده و زندگی و محیط طبیعی اهالی را با مشکل مواجه کرده است.
وی خاطرنشان کرد : ساخت و سازهای مجاز و غیرمجاز در روستاهای بخش چمستان و حتی غرب مازندران روز به افزایش است و به نظر می رسد کسی پاسخگو نیست و معتقدم به ادامه این روند سال های آینده با بحران مواجه شویم و آیندگان نیز بر ناکارآمدی مدیریت نهادهای ذیربط امروز کتابها خواهند نوشت.
این روستایی بخش چمستان نور گفت : دیگر نیازی نیست شما از اهالی این منطقه باشید تا بدانید رشد قارج گونه شهرک های مسکونی چه بلایی بر سر این منطقه آورده است، امروز بیش از ۶۰ درصد هر روستای منطقه را غیر بومی ها تشکیل می دهند که حتی برای خود ویلاهای شخصی دارند، این در حالی است که آنان از سرانه افراد بومی در همه زمینه ها نظیر آب و برق و گاز و تلفن استفاده می کنند.
بافنده اظهار کرد: اگر قانون به معنای واقعی از ادوار گذشته تا امروز بدون هیچ کم و کاستی اجرا می شد ما نظیر این مشکلات را نداشته ایم تا مزارع و باغ های کشاورزی منطقه نابود شوند.
۳۰۰ شهرک مسکونی غیرمجاز در مازندران
چالش شهرکهای مسکونی در غرب مازندران را با شماری دیگر از ارباب رجوع امروز دفتر غرب استانداری مازندران در میان گذاشتم و آنان تاکید کردند که اجرا نشدن قانون سبب شده تا این معضل همچنان غرب مازندران را عذاب بدهد.
آنان به خبرنگار ایرنا گفتند: شهرستان های غرب مازندران اکنون از مشکلاتی نظیر ترافیک، ساخت و سازها، آلودگی زیست محیطی، دپوی زباله در جنگل و دیگر کمبودهای نظیر آب و برق و گاز رنج می برد که باید برای رفع هر کدام از آنها تدابیر علمی اتخاذ شود.
به گفته این شهروندان رسیدگی به چنین چالش های یادشده در غرب مازندران نیازمند برنامه ریزی علمی در حوزه گردشگری، زیرساختهای خدمات رسانی در همه حوزه ها است.
بر اساس اعلام اداره امور اراضی مازندران تاکنون ۳۰۰ شهرک مسکونی خوش نشینِ غیرمجاز در این استان شناسایی شد. در حالی که مازندران به عنوان استان معین، بسیاری از نهاده ها و محصولات کشاورزی را تعیین قیمت می کند اما تغییرکاربری اراضی کشاورزی این استان در حال افزایش بوده و بر نگرانی ها افزوده است.
غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور. نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند که سالانه میلیون ها مسافر داخلی و خارجی به این منطقه مسافرت می کنند.
اگرچه شرایط آب و هوایی و زیست بوم و گردشگری بودن شهرستان های غرب مازندران عامل جذب مسافران و گردشگران شده و برخی از آنان در این دیار سکونت دایمی دارند که به تاکید این شهروندان وقتی روستاها بمیرند شهر معنای واقعی اش را از دست خواهد داد.
بر اساس آمار موجود، ایران جزو ۱۰ کشور روستانشین قاره آسیا است و در منطقه خاورمیانه رتبه یکم تا پنجم قرار دارد. در استان مازندران ۲۱ هزار واحد مشاور املاک فعال بوده که بیشتر این آمار در هفت شهرستان غرب مازندران فعالیت دارد.
به پیش بینی کارشناسان امر در آینده نزدیک زیست پذیری شهری و روستایی مازندران به خصوص نقاط غربی استان به خطر می افتد چراکه منطقه توان اکولوژیکی میلیون ها نفر جمعیت غیربومی را ندارد.
دفتر غرب استانداری مازندران(نوشهر) سه شنبه هر هفته با حضور شماری از مدیران کل به منظور رسیدگی به درخواستهای مردم این خطه از استان و حل مشکلات آنان پذیرای جمع زیادی از روستاییان و شهروندان این منطقه است که از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز به درخواست افزون بر ۱۵ هزار نفر پاسخ داده شده است.
حضور ۶ مدیرکل برای رسیدگی به مشکلات مردم
امروز سه شنبه چهار ۶ مدیرکل استانی حوالی ساعت هشت صبح در دفتر غرب استانداری مازندران در نوشهر حضور یافتند به گزارش مسوولان امر به درخواست شماری از متقاضیان پاسخ دادند.
مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری مازندران از پاسخگویی به درخواست شماری از متقاضی در ملاقات مردمی مدیران کل در دفتر غرب استانداری این استان خبر داد.
اسماعیل مهرافزا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مهم ترین موضوعات متقاضیان به ترتیب انشعاب آب، برق و گاز، تسهیلات بانکی، تغییر کاربری و بافت و طرح هادی، اشتغال بوده است.
وی به حضور ۶ مدیرکل نهادهای اجرایی در ملاقات مردمی امروز دفتر غرب استانداری اشاره کرد و گفت: طبق آمار موجود دفتر غرب استانداری مازندران از آغاز فعالیت این دفتر تا امروز افزون بر ۱۵ هزار درخواست مردمی در سامانه سامد استانداری مازندران متخص این دفتر ثبت شده است.
دفتر نمایندگی غرب استانداری مازندران در اول دی ماه سال ۱۴۰۱ با پیگیری استاندار وقت، با هدف دسترسی آسان مردم غرب استان به مدیران ارشد مرکزنشین در نوشهر راه اندازی شده است.
خطرات جادهای، طولانی شدن رسیدگی به در خواستهای اداری و دسترسی نداشتن آسان به مدیران استانی از دغدغهها و رویاهای دست نیافتنی مردم غرب مازندران بود که در سال های اخیر استقرار این دفتر گامی مؤثر برای جلوگیری از تمرکز زدایی و توزیع عادلانه خدمات در این خطه غربی مازندران برداشته شد.
غرب مازندران ۲۱ شهر، هزار و ۱۵۰ روستا و هفت شهرستان و افزون بر یک میلیون فر جمعیت دارد. نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر در غرب مازندران واقع شدند.