به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «مبانی روانشناختی انتخاب همسر دلآرام و ازدواج ماندگار» در نتیجه بیش از نیم قرن مطالعه نویسنده در قلمرو ازدواج، خانواده و تجارب گرانبهای مشاوره ازدواج و رابط شدن برای ازدواج با نگاه تاسیس خانواده استوار و ازدواج آفرینش آفرین ماندگار، به عنوان یک راهنمای ساده و در عین حال غنی نوشته شده است.
این کتاب از ۷ فصل با عنوانهای «مبانی روانشناختی انتخاب همسر دلآرام و ازدواج ماندگار»، «اصول عقلانی پنجگانه جهانشمول همسانی در ازدواج ماندگار»، «ملاحظات فرعی اما جدی در فرایند ازدواج»، «چندنکته مهم در فرایند آشنایی داوطلبان ازدواج»، «ملاحظاتی در مباحث مهریه، جهیزیه و درخواست حق طلاق»، «مقیاس بومی و بینالمللی هماندیشی در همسرگزینی افروز (ASSS)» و «مقیاس رضامندی زوجیت افروز (AMSS)» تشکیل شده است.
درباره نویسنده
غلامعلی افروز سال ۱۳۴۸ از دبیرستان دارالفنون، در رشته روانشناسی وارد دانشگاه تهران شد، او سال ۱۳۵۱ از دانشگاه فارغالتحصیل شد. افروز تحصیلات ارشد و دکتری خود را در سال ۱۳۵۷ در دانشگاه میشیگان به پایان رساند. او بیش از ۷۰ جلد کتاب و افزون بر ۴۰۰ مقاله علمی منتشر کرده است.
افروز در سال ۱۳۸۵ به عنوان چهره ماندگار عرصه روانشناسی ایران برگزیده شد. او در سال ۲۰۰۷ موفق به دریافت جایزه بینالمللی سازمان بهداشت جهانی شد و در سال ۱۳۹۴ جایزه ملی علامه طباطبایی یکی از معتبرترین جوایز علمی ایران را دریافت کرد.
قسمتی از متن کتاب
چندی پیش در منزل یکی از آشنایان، جوان دیپلمهای که تازه عقد کرده بود و درآمد چندان قابل ملاحظهای نداشت، اظهار نمود که برای اینکه عروس خانمش در نزد بسیاری از دوستانش که مهرشان به تعداد سالهای تاریخ تولدشان تعیین گردیده بود سربلند باشد، به رغم مخالفتهای بعضی از اعضای خانواده و برخی نزدیکان، مهریه عروس خانمش را به تعداد معروف همه پیامبران الهی علیهمالسلام، یعنی ۱۲۴۰۰۰ سکه بهار آزادی، تعیین میکند و عقدنامه را امضا مینماید!
من هرچه محاسبه کردم دیدم معادل ریالی این تعداد سکه آنچنان کلان میشود که اگر همه ثروت تمام اعضای خانواده این جوان و دارایی نقدی و غیرنقدی همه اهل فامیل و نزدیکانش را هم جمع کنند، هرگز نمیتوانند از عهده پرداخت چنین دین بلند پروازانهای برآیند. از این جوان که از بستگان همسر یکی از دوستان و از خانواده متوسطی بود، سوال کردم، اگر عروس خانم شما که او را خیلی دوست داری و میخواهی همیشه سربلند باشد یک روزی بگوید، عزیزم طبق تعهدی که نمودی سکههای طلای مرا مرحمت کنید، در پاسخ چه خواهی گفت؟ چگونه میتوانی برای سربلندی همسر عزیزت به تعهد اخلاقی و شرعی و کتبی خود وفا کنی؟ اصلا حساب کردهای این همه سکه معادل چند هزا ر میلیارد تومان میشود؟ ظاهرا خانواده پدری شما نیز گنجی نیافته است و خود شما هم درآمد چندانی نداری و فعلاً ماهانه کمتر از معادل نیم سکه طلای بهار آزادی حقوق میگیری. پس چگونه از انجام چنین تعهدی میتوانی برآیی؟ (صفحه ۶۶ و ۶۷)
کتاب «مبانی روانشناختی انتخاب همسر دلآرام و ازدواج ماندگار» نوشته غلامعلی افروز در ۱۱۶ صفحع، قطع رقعی، کاغذ تحریر و جلد شومیز، با شمارگان هزار نسخه، در سال ۱۴۰۳ منتشر شد. این کتاب با کاغذ حمایتی منتشر شده است.